Mainettaan helpommat uppomunat

Uppomunat kypsennetään ilman kuorta etikkavedessä ja tarjotaan tällä kertaa maukkaassa salaatissa.

  1. Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen.

    Uppomunat vaihe 1 

  2. Riko tuore, huoneenlämpöinen kananmuna kahvikuppiin. Kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 4 minuuttia, jolloin keltuainen jää löysäksi. Jatka kypsennystä pari minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän.

    Uppomunat vaihe 2

  3. Nosta munat kattilasta reikäkauhalla lautaselle. Poista ylimääräiset valkuaisriekaleet.

    Uppomunat vaihe 3

  4. Paloittele parsakaalin kukinnot ja varsi. Kiehauta vesi ja keitä 3 minuuttia. Huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, jotta väri pysyy kauniina. Levitä laakealle vadille salaattisekoitus, parsakaalit ja (halkaistut) kirsikkatomaatit. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri keskenään ja pirskottele salaatille. Kääri kinkkuviipaleet ja nosta uppomunat salaattipedille. Ripottele uppomunille suolaa ja pippuria. Tarjoa lisäksi tuoretta maalaisleipää.

    Uppomunat vaihe 4

 

Uppomunat salaattipedillä

4 annosta, 30–60 min

Uppomunat

4 Pirkka kananmunaa
2 l vettä
1 dl väkiviinaetikkaa

Salaatti

1 ps (65 g) Pirkka Luomu salaattisekoitusta
1 (400 g) parsakaali
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 pkt (100 g) Pirkka Schwartzwaldin kinkkua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Uppomunat salaattipedillä -ohjeeseen pääset tästä >>

Tarjoukset