Näin onnistut: Pastataikinan valmistaminen

Pastataikina syntyy yksinkertaisista aineksista helposti omassa kotikeittiössä. Katso video-ohjeet ja lue K-koekeittiön pro-vinkit. Pian olet yhtä taitava pastamestari kuin aito italialainen mamma.

Neljän raaka-aineen resepti

Pastataikina valmistuu vain neljästä raaka-aineesta: durum-vehnäjauhoista, suolasta, kananmunasta ja oliiviöljystä. Taikinasta voi muotoilla pastaa sekä pastakoneella että käsin. Esimerkiksi herkullinen palsternakka-picipasta onnistuu helposti ilman pastakonetta. Katso alta video tuorepastan monista muodoista!pasta

Pro-vinkit

1. Itse tehdyn pastan valmistaminen on helppoa, mutta vaatii hieman kärsivällisyyttä. valmista taikina durumvehnäjauhosta, jonka sitko ei ole niin venyvää kuin tavallisen vehnäjauhon.

2. Pastan värjääminen onnistuu esimerkiksi pinaatilla. Katso esimerkiksi pinaattipastan resepti.

3. Pastataikina onnistuu parhaiten yleiskoneella. Vaivaa taikinaa taikinakoukulla 3-5 minuuttia kunnes se on kimmoisaa.

4. Et tarvitse välttämättä pastakonetta, vaan voit kaulita taikinaa kaulimella tai pulikalla.

5. Anna valmiin pastan kuivua esimerkiksi leivinpaperin päällä tai jauhotetulla pöydällä ennen keittämistä. Tuorepasta on parhaimmillaan samana päivänä. Älä ylikeitä pastaa, vaan jätä siihen hieman purutuntumaa (al dente).

K-koekeittiön Sanna Huovilainen

Herkutellaan pastalla!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset