Näin onnistut: Savustettu lohi

Meheväksi savustettu lohifilee on monen suosikki. Käytä savustamiseen perinteistä savustuspönttöä tai sähkösavustinta.

Savustettu kirjolohifilee

4 annosta
valmistusaika 30-60 min

1 kirjolohifilee (noin 800 g)
2 tl karkeaa merisuolaa
noin 2 dl leppäpuruja tai haketta
(pieni katajanoksa, 2 palaa sokeria)

Esivalmistelut

1. Pyyhi kalafileen pinta talouspaperilla ja nypi fileestä halutessasi ruodot pois.

2. Ripottele suola fileen päälle, kääri filee voipaperiin ja anna suolaantua noin kaksi tuntia viileässä.

3. Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.

Savustus

Sähkösavustimen vastusten yläpuolelta löytyy purupelti. Ripottele sille leppäpurua. Savustuspöntössä laita leppälastua laatikon pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös katajanoksan, joka antaa kalalle hienostunutta makua, sekä muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.  

Laita kirjolohifilee savustimen ritilän päälle nahkapuoli alaspäin ja sulje kansi. Aseta saähkösavustimen pistoke maadoitettuun pistorasiaan. Jos käytössäsi on savustuspönttö, varmista, että käytät matalaa liekkiä, et roihua. Savusta kirjolohifileetä noin 30 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Kun nahka, selkäevä ja ruodot irtoavat helposti, kala on kypsää.

Tarjoa savustettu lohi varhaisperunoiden ja raikkaan tillitsatsikin tai perinteisten mummun kurkkujen kera.

Lue lisää savustusvinkkejä >>

Savuisia makuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset