Näin syntyvät hasselpähkinä-nekkupuikot

Hasselpähkinä-nekkupuikot syntyvät haaselpähkinöistä ja sokerista. Koristeena ne kruunaavat vaikka näyttävän vadelmasuklaamoussekakun. Pienempiä nekkupuikkoja voit käyttää vaikkapa kuppikakkujen koristeena.

Aloita nekkujen teko pähkinöistä. Voit poistaa kuoret pähkinöistä halutessasi. Paahda tällöin pähkinöitä pannulla, kunnes niiden kuori alkaa tummua. Kääri pähkinät keittiöpyyhkeen sisään ja rullaa edestakaisin, kunnes pähkinöiden kuori on irronnut.

Katso koko resepti hasselpähkinä-nekkupuikkojen tekoon tästä, alta löydät kuvalliset ohjeet nekkupuikkojen tekoon.

 

Pahkinat_ja_hammastikut1. Paina cocktailtikut pähkinöihin. Varo, että et halkaise pähkinöitä tikulla. Leikkaa teipistä valmiiksi palat, joilla kiinnität tikut työtasoon. Peitä lattia työtason alla sanomalehdillä tai leivinpaperilla jotta pähkinöistä valuva sokeri ei tartu lattiaan.

 

 

 

 

 

Sokeri

2. Mittaa sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää lämpöä ja keitä, kunnes sokeri on kauniin vaalean ruskeaa, meripihkan väristä. Voit varovasti käännellä sokeriseosta kattilassa, mutta älä sekoita, sillä sokeri kiteytyy helposti.

Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Koostumuksen tulisi muistuttaa siirappia. Varo polttavan kuumaa sokeria! Kasta pähkinä kerrallaan sokerisiirapissa. Pähkinän tulee olla kauttaaltaan peitettynä.

Teippaa_tasoon3. Teippaa sokeriin kastetun pähkinän tikku pähkinöineen työtason reunaan niin, että siirappi valuu pähkinästä kohti lattiaa.

 

 

 

 

 

 

Anna_siirapin_kovettua4. Anna pähkinöiden jäähtyä ja kovettua. Leikkaa puikkojen ohuimmat päät pois. Asettele nekkupuikot koristeltavan kakun päälle haluamallasi tavalla.

Katso reseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset