Näin täytät possunfileen

Leikkaa, nuiji, täytä ja kääri rullalle. 
Puuvillanarulla sitominen pitää täytteet sisässä, ja filee pysyy muodossaan.

1. Aloita leikkaamalla filee levyksi: Leikkaa fileen yläreunaan pitkittäinen viilto melkein loppuun saakka. Leikkaa samanlainen viilto alas vastakkaiselle puolelle siten, että filee jakaantuu kolmeen yhtä paksuun osaan. Filee muistuttaa sivusta katsottuna s-kirjainta.

vaihe1
2. Levitä filee levyksi leikkuulaudalle, peitä kelmulla ja nuiji kevyesti tasaiseksi.

vaihe2
3. Ripottele fileen pintaan suolaa ja pippuria. Levitä pinnalle täytteet ja rullaa pötköksi.

vaihe3
4. Sido rulla: solmi umpisolmulla lenkki fileen toiseen päähän rullan ympäri. Vedä narua 2–3 cm fileetä pitkin itseesi päin. Pidä tästä kohtaa kiinni sormella ja pyöräytä paistinaru ympäri.

vaihe4
5. Kiepauta tämän jälkeen naru sormesi kohdalta narun ali. Jatka samalla tavalla rullaan loppuun saakka. Sido pää tiukasti solmuun.

Katso kuvissa näkyvän tuorejuusto-yrttitäytteisen possunfileen resepti täältä.

Teksti: Annika Elomaa
Pirkka-lehti 10/2014

 

Katso lisää reseptejä possusta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset