Näin teet marmoroituja kananmunia

Marmoroitu kananmuna on kaunis yllätys aamiaisella tai salaatissa. Helppo pääsiäisen alkuruoka syntyy halkaisemalla ja täyttämällä kananmunat. 

Helpot step-by-step -ohjeet 

  1. Mittaa kattilaan vettä juuri sen verran, että munat peittyvät, noin 5 desiä. Kiehauta vesi, nosta kattila liedeltä ja anna munien seistä vedessä kannen alla 20 minuuttia. Jätä kuuma vesi kattilaan, nosta munat varovasti lusikalla ja jäähdytä kylmässä vedessä.
  2. Koputtele kananmunien pinta napakasti, mutta varovasti rikki lusikan pohjalla. 
  3. Lisää kattilassa olevaan veteen viisi Pirkka teepussia ja 1 ½ ruokalusikallista soijaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää munat ja keitä 5 minuuttia. 
  4. Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä ja kuori varovasti.  




Marmoroiduista munista voit tehdä vaikkapa sillitäytteisiä kananmunia. Pirkka-kananmunat löydät K-ruokakaupastasi!



Pirkka-lehti 4/2014
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Tommy Selin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset