Näin teet sveitsiläisen marengin

Sveitsiläisellä marengilla kuorrutettu täytekakku valloittaa joulun jälkiruokana tai kahvipöydässä. Valitse kuorrutettavaksi esimerkiksi herkullinen tyrni-marenkikakku, jonka näet myös kuvassa.

Sveitsiläinen marenki eroaa esimerkiksi ranskalaisesta tai italialaisesta marengista siinä, että se tehdään vesihauteessa. Valmistukseen tarvitset 4 valkuaista ja 2 ½ dl sokeria.

1. Erottele aluksi huoneenlämpöisistä kananmunista valkuaiset.

Erottele_valkuaiset

2. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, sokeria ja tyrnimehua pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljaa poreilevan vesikattilan päällä. Veden ei tarvitse osua kulhon pohjaan saakka. Vatkaa voimakkaasti noin 10 minuuttia. Massan lämpötilan tulisi nousta noin 60 asteeseen. Marengista tulee kiiltävää, paksua ja notkeaa.

Vatkaa

3. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa vielä noin minuutti kylmässä vesihauteessa, jotta marenki hieman jäähtyy.

Vatkaa_vesihauteessa

4. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja kuorruta pehmeästi marengilla. Voit myös pursottaa marengin.



Kuorruta_kakku

 

Lue lisää erilaisita marengeista täältä ja katso video marengin valmistuksesta täältä.

 

Teksti: Annika Elomaa/A-lehdet Dialogi, kuvat: Tommy Selin

 

 

Makeaa marenkia

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Marengin lyhyt oppimäärä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset