Parasta nyt: mäti

Mäti on parhaimmillaan vähän ennen kalan kutuaikaa, joten mätisesongit vaihtelevat suuresti kalalajien välillä. Muikun ja siian kutuaika on syksyllä, mateen alkuvuodesta ja kirjolohen keväällä. K-ruokakaupoista saat eri mätejä ympäri vuoden pakastettuna tai palvelutiskistä.

Mädit sopivat erinomaisesti blinien seuraksi, pikkusuolaisiin cocktailpaloihin, voileipäkakkujen koristeluun ja mousseihin. Pirkka mätimajoneesisilli kruunaa joulun alkuruoan. Tarjoa juhlapöydässä esimerkiksi tanskalaista klassikkoa, toast skagenia.

Lue lisää erilaisista mädeistä: k-ruoka.fi/mati

Teksti: Annika Elomaa / A-lehdet Dialogi Oy, kuvat: Tommy Selin

Mätireseptejä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset