Perunamuusi: näin onnistut täydellisesti

Miten syntyy täydellinen perunamuusi? Tässä helpot ja herkulliset reseptimme ja tärkeät vinkit, joilla onnistut aina!

Valitse oikea perunalajike

Valitse muusiin jauhoinen perunalajike, perunapussin tunnistat K-ruokakaupassa punaisesta väristä.

Kuori, huuhtele ja paloittele perunat. Perunoiden paloittelu on tärkeää, koska silloin huomaat jos perunassa on huono kohta. Leikkaa perunat mahdollisimman samankokoisiksi paloiksi, jolloin ne kypsyvät yhtä aikaa.

Keitä perunat vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi kokonaan pois. Soseuta perunat survimella tai vatkaa ne sähkövatkaimella huolellisesti tasaiseksi. Lisää kuumaa maitoa niin paljon, että saat pehmeän muusin. Mausta suolalla ja nokareella voita. Täältä löydät perusohjeen perunamuusille.

Näin maustat muusin

Voit myös maustaa muusin yrteillä, kuten tillillä, persiljalla tai ruohosipulilla. Näiden lisäksi mainio makupari kalan kanssa on pinaatilla maustettu muusi.

Kokeile myös sienillä ryyditettyä muusia vaikka liha- ja riistaruokien kanssa. Mantelilastuilla höystetty muusi sopii mainiosti pihvien seuraan.

Perunan kaveriksi muusiin voit käyttää myös muita kasviksia, kuten porkkanaa, palsternakkaa, bataattia, kukka- ja parsakaalia.


Teksti Annika Elomaa
Kuva Tommy Selin

Perunamuusin eri maut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Kokeile myös näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset