Pirkka-koekeittiö vinkkaa: Näin kuorit ja hienonnat sipulin

Pirkka-koekeittiö vinkkaa, miten sipulin kuorinta ja hienonnus onnistuu helposti.

Näin kuorit ja hienonnat sipulin

1. Aseta sipuli leikkuulaudalle kanta leikkuulautaa vasten. Halkaise sipuli kuorineen ja poista kuoret.

Kuori_sipuli

2. Pane sipulin puolikas leikkauspinta leikkuulautaa vasten. Leikkaa sipuli syidensuuntaisesti ohuiksi viipaleiksi. Jätä viipaleet päästä kiinni.

Leikkaa_pystysuunnassa

3. Leikkaa sipuli vielä vaakasuunnassa 
2–3 osaan.

Leikkaa_vaakasuunnassa

4. Pidä viipaleet nipussa ja leikkaa pieneksi silpuksi. Leikkaa toinen puolikas samalla tavalla. Sipulin hienontaminen onnistuu parhaiten terävällä veitsellä. Viiltoliikkeet takaavat, ettei sipuli myöskään itketä.

silpuksi

Hienonnettu sipuli sopii mainiosti pekoni-sipulikastikkeessa tarjottaviin lihapuliin, katso resepti täältä.

Lisää vinkkejä ruoanlaittoon Ruoanlaiton-kasikirjastamme.

 

Pirkka 1-2/2015

teksti: Annika Elomaa

Mahtavia makuja sipulista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Näin onnistuu kasvisten paloittelu

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset