Pirkka-koekeittiö vinkkaa: Näin teet raparperibritakakun

Pirkka-koekeittiön vinkeillä valmistat kesän herkullisimman kakun. Raparperilla täytetyssä britakakussa maistuu kardemumma ja kesän tuoreet mansikat. Nappaa resepti talteen ja katso valmistusvaiheet alta.

Raparperista riittää satoa koko kesäksi ja siitä valmistuu monenlaisia jälkiruokanautintoja. Kerää inspiraatiota kotikeittiöön ja lue lisää kesäisistä raparperiherkuista.

Näin onnistut

1. Levitä pohjataikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea. Anna torttulevyn jäähtyä.

Raparperibritakakku_vaihe1

2. Leikkaa torttulevy terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi ja nosta torttulevy tarjoiluvadille.

Raparperibritakakku_vaihe2

3. Lusikoi jäähtynyt raparperitäyte levylle.

Rapaprperibritakakku_vaihe3

4. Levitä puolet kermavaahdosta raparperihillokkeen päälle. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele lopulla kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. 

Rapaprperibritakakku_vaihe4

Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.

Raparperireseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset