Pirkka-koekeittiö vinkkaa: Näin valmistat Beef Wellingtonin

Entisaikojen juhla-aterioiden suosikki Beef Wellington tunnettiin myös brittiläisen Wellingtonin herttuan mieliruokana. 

Näin valmistat Beef Wellingtonin

1. Levitä tuorekelmun päälle vierekkäin 4 parmankinkkuviipaletta. Levitä kinkkujen päälle vajaa puolet sieniseoksesta.

Vaihe1

2. Nosta filee sieniseoksen päälle. Levitä loppu seos tasaisesti fileen pintaan. Pane fileen päälle yksi kinkkuviipale pitkittäin ja taivuta loput kinkkuviipaleet tiiviisti fileen ympärille kelmun avulla, jotta saat niistä tiiviin paketin.

vaihe2

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 × 40 cm). Nosta filee levyn päälle kelmun avulla ja poista kelmu. Leikkaa lyhyiltä sivuilta hieman ylimääräistä taikinaa pois. Voitele taikinalevyjen reunat munalla.

vaihe3

4. Taita ensin taikinalevyn pitkät sivut fileen päälle. Paina lyhyet sivut yhteen ja voitele munalla. Käännä lyhyet sivut fileen päätyihin.

Vaihe4

Katso Beef Wellingtonin resepti.