Pirkka-koekeittiö vinkkaa: Näin valmistat duchesseperunasoseen

Duchesseperunasose on astetta hienompi versio tutusta perunamuusista. Ruusukkeen malliseksi purostettu perunasose sopii niin juhlatarjoiluihin kuin hienompaan arkiruokaan. Pirkka-koekeittiön vinkeillä tämäkin klassikko onnistuu myös kotikeittiössä.

Näin onnistut

1. Kuori perunat, lohko ne pieniksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi.

Vaihe1

2. Lisää voi ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi soseeksi.

Vaihe2

3. Vatkaa muna ja sekoita se perunasoseen joukkoon hyvin vatkaten. Mausta tarvittaessa suolalla.

Duchessenvalmistus_vaihe3

4. Pursota sose leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita. 

Duchesse_vaihe4

Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä. Duchesseperunat sopivat esimerkiksi klassikkoruoka kuha Walewskaan, jossa ruusukkeet pursotetaan suoraan uunivuoassa kypsennettävän kuhafileen päälle ja ympärille.

 

Teksti: Annika Elomaa
Kuvat: Tommy Selin

Perunamuusia

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset