Kesäpöydän ahven

Ahvenesta saat herkullisia aterioita. Kokeile herkullisia ja helppoja reseptejämme!

Paista, grillaa tai savusta

Ahvenen liha on vaaleaa, kiinteää ja vähärasvaista. Ahvenella on yleisistä epäilyksistä huolimatta melko vähän isompia lihasruotoja ja ne on helppo poistaa jo raakana.

Pienet ahvenet sopivat erityisesti keittoihin ja isommat paistettaviksi tai grillattaviksi. Ahven sopii myös savustukseen.

Kala on yksi terveellisimmistä ruoka-aineista, ja sitä suositellaan syötäväksi vähintään kahdesti viikossa. Kalasta saamme hyvää rasvaa, D-vitamiinia, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Näin säilytät kaloja

Kaikki kalat viihtyvat viileässä. Kun kala lakkaa uimasta, se ei enää pidä vedestä. Jos kala ui jääsulassa, se pilaantuu puolet nopeammin kuin oikein säilytettynä 0 – + 3 asteen lämpötilassa.

Laadukkaat ja tuoreet kalat saat omasta K-ruokakaupastasi. Paras saatavuus kotimaiselle ahvenelle sijoittuu kutuaikaan toukokesäkuulle sekä loppukesään ja syksyyn. Kokeile vaikka Pirkka ahvenfileitä!

Herkullisia reseptejä ahvenesta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset