Millaista kahvia on sinun kupissasi?

Suomessa juodaan henkilöä kohden eniten kahvia maailmassa. Tiedätkö millaista kahvia sinun kupissasi on?

Kahvin makuun vaikuttavat muun muassa lajike, satokaudet ja alkuperämaa. Vain yhtä alkuperää olevien kahvien maku poikkeaa toisistaan ja kullakin alkuperämaakahvilla on oma tunnusomainen makunsa. Kahvia tehdään usein tarkoituksella eri alkuperämaista ja useilta ostetusta raaka-aineesta. Näin varmistetaan kahvin toimitusvarmuus ja se, että kahvin maku säilyisi satokausivaihteluista huolimatta mahdollisimman tasalaatuisena ympäri vuoden.


Kahvierissä voi kuitenkin olla eroja, joten kahvin toimittajat seuraavat kahvin laatua jatkuvasti, näytteitä otetaan kaikissa tuotannon vaiheissa sekä alkuperämaassa että valmistusmaassa kahvipaahtimolla. Ruokakeskon tuotetutkimus tarkkailee Pirkka-kahvien makua Pirkka-koekeittiössä sokkomaistoin ja tutkii lisäksi kaikki Pirkka-uuttuus -tuotteet ennen kuin ne pääsevät kauppoihin. Voit jäljittää ostamasi Pirkka-kahvin alkuperän kahvin jäljittimen avulla.

Kahvimarjan matka pensaasta paahtimoon

Kahvipavut

1. Marjat poimitaan edelleen usein käsin koska vuoren rinteillä kasvavista kahvipensaista poimiminen onnistuu vain käsin. Koneellista poimintaa on jonkin verran esimerkiksi Brasilian tasangoilla.

 

2. Kahvimarjat matkaavat hedelmälihan ja kahvipapujen erotteluun. Pavut erotetaan kahvimarjasta koneellisesti.

 

3. Kahvimarjan hedelmäliha ja kahvipavun erottelun jälkeen kahvipavut menevät käsittelyyn, jossa ne pestään, kuivataan ja pavun päällisen kuori poistetaan. Hedelmäliha kompostoidaan ja käytetään mm. uusien taimien kasvatuksessa.

 

4. Kahvipavut kuljetetaan kahvipaahtimolle joko irrallisina 60 kilon säkkeinä tai yhdessä kontin sisällä olevassa suursäkissä. Paahtimossa pavut lajitellaan mm. koon ja muodon mukaan. Lajittelun aikana vialliset pavut poistetaan.

 

Varmistu hyvistä tuotanto-olosuhteista

UTZ on maailmanlaajuinen vastuullisen kahvin, kaakaon ja teen sertifiointiohjelma. UTZ-sertifioidut kahvintuottajatilat tarkastetaan säännöllisesti muun muassa lannoitteiden käytön, veden kulutuksen sekä työvoiman palkkaukseen liittyvissä asioissa. Reilun kaupan sertifikaatti taas on tae siitä, että tuotannossa noudatetaan Reilun kaupan kriteereitä ja viljelijöille maksetaan tuotteesta vähintään Reilun kaupan takuuhinta.

Kaikki Pirkka-kahvit ja Pirkka-kaakaot ovat joko Reilun kaupan tai UTZ-sertifioituja. Teet ja pikakahvit ovat jo suurelta osin sertifioituja ja vanhojen tuotteiden osalta etsitään jatkuvasti sopivia sertifioituja tavarantoimittajia.

Meille on tärkeää, että asiakas voi luottaa tuotteisiimme. Tästä syystä Pirkka-sarjaan tulevat uudet kuumat juomat eli kahvit, teet ja kaakaot sertifioidaan joko Reilun kaupan tai UTZ-sertifikaatilla aina, kun se on mahdollista ja järkevää, kertoo Ruokakeskon kuumien juomien tuoteryhmäpäällikkö Sari Mäkelä.

Pirkka-kahvituotteita

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset