Minttu

Raikkaanmakuinen ja hienoarominen minttu piristää niin ruoissa kuin juomissakin. Kauniin heleänvihreissä lehdissä maistuu mentolin raikas vivahdus, joka tuo suloisen säväyksen smoothieisiin ja juomiin. Kesäiset boolit ja suosittu mojito saavat pirteän makunsa ja virkistävän värinsä mintun lehdistä.

Ruoanlaitossa minttu on ehdoton lampaan kaveri marinadin, minttukastikkeen ja -hyytelön muodossa. Mintulla tuot uutta makua myös peruna-, porkkana- ja herneruokiin sekä salaatteihin ja niiden kastikkeisiin. Raikas maku sopii suloisesti myös makeisiin herkkuihin. Kokeile minttua hedelmäsalaatissa, jälkiruoissa ja leivonnaisissa sekä vanukkaiden, kiisseleiden ja marjakeittojen mausteena. Karpalon ja omenan kanssa minttu on erityisen hyvä makupari. Minttu on myös kesän kakkujen ja muiden herkkujen kaunis koristaja.

Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku

 

Perinteisen mintun lisäksi kannattaa tutustua myös minttuperheen muihin raikkaisiin jäseniin.

Vahva minttu maistuu perinteistä minttua voimakkaammalta, mutta sopii samoihin ruokiin ja juomiin. Murto-osa vahvaa minttua riittää antamaan saman maun kuin perinteinen. Mausta vahvalla mintulla yrtti- ja lammasruoat sekä teet ja juomasekoitukset. Voimakkaan makuisesta vahvasta mintusta loihdit erinomaiset mojitot sekä raikastat erilaiset smoothiet.

Aasian minttu maistuu pehmeästi anikselta. Se on parhaimmillaan aasialaisissa ruoissa, kuten wokeissa. Kastikkeisiin ja hyytelöihin aasian minttu tuo lakritsin makua. Uutta vivahdetta saat aasian mintulla myös jälkiruokiin ja juomiin, kuten mojitoon ja teehen.

Vinkki!
Reseptissä yksi teelusikallinen kuivaa minttua vastaa yhtä ruokalusikallista tuoretta yrttiä.

Katso reseptivinkki: Järvikylän minttu-mango smoothie »

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Yrtit tutuiksi

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.