Parasta nyt: mustakaali

Mustakaali on lehtikaalista jalostettu tummempi kaalilajike. Mustakaali tunnetaan myös nimillä mustalehtikaali, italiankaali ja cavolo nero. Ulkonäköön viittaavia nimityksiä ovat palmukaali ja dinosauruskaali.

Maista mustakaalia

Mustakaali muistuttaa lehtikaalia, ja molemmat lajikkeet ovat ravintoarvoiltaan ja käyttötarkoituksiltaan samankaltaisia. Suomalaista mustakaalia on saatavilla pääasiassa kesäkuultä joulukuulle.

Mustakaalista käytetään ruoaksi lehdet. Tumman vihreät, napakkarakenteiset ja pitkulaiset lehdet kestävät hyvin hauduttamista. Lehden sitkeä ruoti on hyvä poistaa tai ohentaa ennen valmistamista. Raakana kaalin lehdet ovat kovia, joten ne kannattaa ryöpätä, paistaa pannulla tai marinoida öljypohjaisessa kastikkeessa.

Mustakaali sopii mainiosti keittoihin, patoihin, muhennoksiin, vokkeihin ja lämpimiin salaatteihin. Kokkaa musrtakaalista vaikkapa sieni-juurestäytteisiä mustakaalikääryleitä

Teksti: Annika Elomaa
Kuva: Tommy Selin

Kokkaa kaalista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset