Riista – parhaat helmikanareseptit

Helmikana on mureaa ja muistuttaa maultaan fasaania. Kokeile helppoja helmikanalle sopivia reseptejämme, joilla loihdit herkullisen aterian.

Helmikana maustuu basilikalla

Helmikananliha on väriltään tummaa. Maku muistuttaa fasaanin lihaa, ja on riistamaisempaa kuin broilerinliha. Helmikana valmistetaan ruoaksi hyvin samalla tavoin kuin broileri. Linnunlihassa on vähän sidekudosta, mikä tekee siitä hyvin mureaa.

Lihan mausteeksi sopivat hyvin yrtit, kuten basilika, rakuuna, persilja, rosmariini ja sitruunamelissa.

Nimensä helmikana on saanut helmimäisistä pienistä valkoisista pilkuista, jotka erottuvat hyvin muutoin teräksen mustasta kehosta. Helmikana elää luonnonvaraisesti Afrikassa, ja istutettuna luontoon se on levinnyt myös Länsi-Intiaan ja eteläiseen Ranskaan. Helmikanaa myös tarhataan.

Jamie Oliver pitää helmikanasta

Erityisesti Ranskassa tuotetaan paljon helmikananlihaa ja siitä valmistetut ruoat ovat suosittuja. Myös brittikokki Jamie Oliver on tunnettu useista herkullisista helmikanaresepteistään.

Helmikananlihaa on saatavana sekä tuoreena että pakastettuna.

Kokeile helmikanaa broilerin tilalla

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset