Riista: parhaat villisikareseptit

Villisian liha on vähärasvaista ja maistuu riistalta. Kokeile helppoja villisialle sopivia reseptejämme ja herkuttele.

Villisika maistuu riistan ystävälle

Villisianliha on väriltään tummempaa ja maultaan enemmän riistan makuista kuin tavallisen sian liha. Riistaeläinten tapaan villisiankin liha on vähärasvaista.

Villisika paloitellaan ja valmistetaan ruoaksi tavallisen sian tapaan. Tuore liha tulee kypsentää kunnolla vähintään +80 asteeseen, jolloin mahdolliset trikiinit kuolevat.

Sianliharuokien mausteeksi sopivat pippurit, paprika, chili, curry, inkivääri, valkosipuli, soijakastike ja sinappi. Myös yrtit, kuten oregano, salvia, timjami, rakuuna ja basilika sopivat sianlihan seuraan.

Luonnonvaraisia villisikoja esiintyy lähinnä Etelä- ja Kaakkois-Suomessa. Villisikojen kasvatus tarhoissa on lisääntynyt. Villisian tarhaus aloitettiin Suomessa 1990-luvun alussa ja lihaa on nykyisin saatavilla ympäri vuoden.

Kokeile villisikaa näissä resepteissä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset