Retiisi on kesäsalaatin kipakka kaunokainen

Rapsakka retiisi on kesäsalaatin kipakka kaunokainen, mutta se sopii myös moneen muuhun ruokaan. 

Mikä? 

Retiisiä on viljelty Kiinassa jo tuhansia vuosia sitten. Meille tutun lajikkeen lisäksi on olemassa erikokoisia ja -muotoisia retiisejä. Väreissäkin on vaihtelua: on vaaleita, kellertäviä ja jopa mustia lajikkeita. Retiisi saa mausteisen makunsa sinappiöljystä, jota on myös rucolassa ja lantussa.

Mihin sopii? 

Kesäinen klassikko on pyyhkäistä retiisin puolikkaalle nokare voita ja ripottaa päälle suolaa. Retiisin rapsakka rakenne ja kaunis ulkomuoto tuovat moneen salaattiin ja kesäruokaan kivan lisän. Myös retiisin naatit kannattaa hyödyntää: ravintoaineista 90 prosenttia on lehdissä. Syö retiisin lehtiä leivän päällä tai lisää salaattiin.

Joko maistoit? 

Retiisi sopii mainiosti myös lämpimiin ruokiin. Paista viipaleita voissa pannulla, paahda lohkoja uunissa tai lisää perunan kanssa sosekeittoon. Kypsennettynä retiisistä tulee mehukas ja sen maku loivenee. Kokeile myös raa’an retiisin pikkelöintiä.

Kokeile näissä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.