Salaattikulholla

Erilaiset salaattilajikkeet sopivat paitsi salaatin pohjaksi, myös muuhun ruoanlaittoon. Valitse salaattilajike käyttötarkoituksen mukaan ja yhdistele niitä myös rohkeasti toisiinsa. 

Salaatit jaetaan makunsa puolesta mietoihin ja voimakkaampiin lajikkeisiin. Näitä voi myös yhdistellä toisiinsa – kokeile salaattiannoksessa useampaa lajiketta tai valitse valmis salaattisekoituspussi.

Näyttävä ja mieto Lollo rosso 

Näyttävässä Lollo rossossa on hauskat punertavat ulkolehdet ja vaaleanvihreät sisälehdet. Lollo rosso sopii hyvin salaattisekoituksiin sekä annosten koristeluun. Maultaan Lollo rosso on mieto.

LolloRosso

Makea friseesalaatti

Mieto ja makea friseesalaatti sopii erinomaisesti salaattipohjaksi sekä kauniin muotonsa ja raikkaan värinsä ansiosta hyvin myös leivän päälle ja koristeeksi tai vaikka tortilloihin ja wokkeihin.

Frisee

Cosmopolitan

Cosmopolitan on rapea ja makea salaatti, joka on kehitetty roomansalaatista ja jäävuorisalaatista. Veneenmuotoiset lehdet sopivat hyvin tacokuoren tavoin täytettäväksi.

Cosmopolitan

Jämäkkä jääsalaatti

Maultaan mieto ja raikas jääsalaatti on rapean keräsalaatin ja lehtisalaatin risteytys. Jääsalaatti on hyvä perussalaatti ja se sopii myös salaattisekoituksiin antamaan jämäkkyyttä salaatille. Rapea salaatti sopii hyvin myös täytetyn tortillan väliin.

Jääsalaatti

Täyteläinen tammenlehtisalaatti

Täyteläisen makuinen tammenlehtisalaatti sopii paitsi voileiville ja salaatteihin, myös smoothien joukkoon. Tammenlehteä muistuttavat, tumman vihreät tai jopa hieman punertavat lehdet ovat näyttävän näköiset – siksi salaatti sopii myös koristeluun.

Tammenlehtisalaatti

Roomansalaatti kestää kuumennusta

Roomansalaatin eli romainen mieto maku sopii hyvin yhteen vahvempien makujen kanssa – mieti vaikka Caesar-salaattia, jossa se yhdistyy anjovikseen ja parmesaanijuustoon. Romaine kestää myös kevyttä kuumennusta, joten se käy salaattien lisäksi myös wokkiin.

Roomansalaatti

Pähkinäinen rucola päällystää pizzat ja pastat

Pähkinäinen ja makea rucolasalaatti sopii hyvin salaattiin ja voileipiin, muta myös tuoreeltaan pizzan tai pastan päälle. Ruukussa kasvatetun rucolan maku on avomaalla kasvanutta miedompi ja pehmeämpi.

Rucola

Punamangoldi

Punamangoldin lehdet muistuttavat punajuurenversoja. Koristeelliset lehdet ovat voimakkaan makuisia, nuoret lehdet sopivat erityisesti salaatteihin tai voileipien päälle. Isompia lehtiä voi käyttää kevyesti höyrytettynä muhennoksiin ja kastikkeisiin.

Punamangoldi

Vuonankaali

Vuonankaalin lehdet ovat pieniä ja lusikkamaisia. Kaalin maku on mieto ja pähkinämäinen. Vuonankaali käy tuoresalaatiksi sellaisenaan tai muihin salaattilajeihin sekoitettuna.

Vuonankaali

Kokeile valmista salaattisekoitusta

Useita salaattilajikkeita yhdistelemällä saat salaatistasi maukkaamman ja näyttävämmän. Kokeile helppona lisäkesalaattina Pirkka salaattisekoitusta, joka sisältää jäävuorisalaattia, friseesalaattia sekä punasalaattia. Toskanan salaattisekoitus sopii puolestaan välimerellisiin makuihin. Provencen salaattisekoituksesta pyöräytät esimerkiksi näyttävän mansikka- tai antipastosalaatin.

Raikkaat salaatit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Väriä lautaselle Pirkka-salaateilla

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Näyttävä salaatti syntyy Pirkka salaattisekoituksella

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Sujauta salaattien sekaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.