Saint Patrick's Day ja makuja Irlannista

Irlannin kansallispyhimykselle omistettu Pyhän Patrickin päivä eli Saint Patrick's Day on irlantilaisten kansallinen juhlapäivä ja maailman suurin ravintolatapahtuma. St. Patrick's Dayn vietto 17.3. on yleistynyt myös Suomessa. 

Pyhä Patrik on Irlannin suojeluspyhimys, jonka muistoksi päivää juhlistetaan Irlannin lisäksi erityisesti Englannissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Vihreä väri ja apilan lehti ovat juhlapäivän symboleja.

Irlannin Dublinissa juhlinta kestää neljä päivää. Lisäksi kymmenet miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa juhlivat päivää. Suomessa Pyhän Patrickin päivää juhlistetaan kymmenissä irlantilaispubeissa. 

Pyhän Patrikin päivän makuja

Voit juhlistaa Pyhän Patrikin päivää vaikkapa tanssimalla vauhdikasta, Irlannista lähtöisin olevaa Riverdancea, pukeutumalla vihreään tai herkuttelemalla irlantilaistyyppisillä ruoilla.

Irlanti

Irish coffee, erilaiset pitkään muhineet olut-lihapadat sekä herkullisen rapeat fish and chips -annokset sopivat mainiosti päivän henkeen. Vaihtoehto kiireiselle Irlannin ystävälle on hauska lippuvoileipä saarivaltion väreissä. Leivässä maistuvat kurkut, tuorejuusto ja porkkanaraaste.

Voit myös valmistaa kokonaisen St. Patrick's Day -menun:

  • alkupalana sienipiirasta
  • pääruokana worschmarckia uuniperunoiden kera
  • jälkiruokana täyteläinen suklaabrownie.

Menun on laatinut Sinebrychoffin olutasiantuntija Anikó Lehtinen. Katso alta myös muita reseptivinkkejämme!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

St. Patrick's Day - herkuttele näillä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.