Forrest Gump-suklaapiiras

n. 10 palaa

Pohja

1 pkt Myllyn Paras pakastepiirakkataikinaa

Täyte

200 g Fazerin tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria
50 g voita

Päälle ja tarjoiluun

1 rs Fazerin suklaakonvehteja
1 dl kuohukermaa

1. Painele sulanut taikina halkaisijaltaan n. 23-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Siisti reunat. Nosta taikinalle iso pala leivinpaperia ja laita painoksi kuivattuja herneitä tai keittämätöntä riisiä. Ne estävät taikinan reunoja valahtamasta paistamisen aikana.

Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen ja jatka paistamista noin viisi minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja kauniin vaaleanruskea. Anna jäähtyä.

2. Rouhi suklaa ja laita se muiden täyteaineiden kanssa teräksiseen kulhoon. Nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Varo, ettei vesi osu kulhon pohjaan. Anna suklaan sulaa.

Ota kulho pois kattilan päältä. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.

3. Kaada täyte piirakkapohjalle. Koristele konvehdeilla. Anna jähmettyä huoneen- lämmössä tai jääkaapissa, kunnes täyte on tanakkaa.

4. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Tarjoa vaahto ja loput konvehdit piirakan kanssa.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset