Kalapyttipannu deluxe ja uppomunat

Kalapyttipannu deluxe

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kg keitettyä perunaa
n. ¾ dl kotimaista rypsiöljyä
1 pkt (300 g) kirjolohisuikaletta
sormisuolaa, mustapippuria 
myllystä
1/2 dl Pirkka hienonnettua tilliä 
tai ruohosipulia

Viimeistelyyn

4 uppomunaa
4 rkl Pirkka ranskankermaa
4 rkl kirjolohenmätiä

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tai viipaloi keitetyt perunat.

2. Kuumenna öljy. Paista kirjolohisuikaleet melkein kypsiksi. Laita hetkeksi sivuun. Lisää pannulle perunat ja lorauta tarvittaessa öljyä. Paista, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle hienonnettuja yrttejä ja lisää 
kalasuikaleet.

3. Tarjoa uppomunan, ranskankerman ja mädin kera.

Uppomunat

4 Pirkka kananmunaa
n. 1,5 l vettä
1 rkl väkiviinaetikkaa

1. Keitä kattilassa vesi kiehuvaksi. Alenna keskilämmölle niin, että vesi porisee hiljaa. Lisää etikka. Riko munat yksitellen pikku kulhoihin.

2. Pyöräytä keitinvesi pyörteille puulusikalla. Kaada munat yksitellen keitinveteen. Keitä noin 4 minuuttia. Nosta uppomunat reikäkauhalla hetkeksi talous- paperille valumaan.

Vinkki: Myös keitetyt jokiravut sopivat mitä mainioimmin tämän ruoan makuun.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset