Karitsan kare ja rustiikki-juustoperunamuusi

Karitsan kare

n. 900 g Wurstin karitsan 
kruunukyljystä

1 dl hienonnettuja yrttejä, 
esim. ruohosipulia ja oreganoa
suolaa, mustapippuria
Paistamiseen 
voi-rypsiöljyseosta
Tarjoiluun rustiikkia juusto-
perunamuusia ja vihreää salaattia

1. Ota liha puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.

2. Ripottele pinnalle yrttejä. Jos liha ei ole valmiiksi marinoitu, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista lihaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Nosta lihat uunivuokaan ja jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Parhaan tuloksen saat käyttämällä lihalämpömittaria. Työnnä mittari lihan paksuimpaan kohtaan, varo osumasta luuhun. Paista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista, kunnes liha on sisältä 62-asteista. Kääri liha folioon ja anna levätä 5 minuuttia.

4. Tarjoa rustiikin juusto-perunamuusin ja vihreän salaatin kanssa.

Rustiikki-juustoperunamuusi

1 kg perunoita
2 tomaattia
75 g voita
1 tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
2 rkl hienonnettua, tuoretta 
Pirkka ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
1 prk (270/180 g) Valio 
salaattijuustokuutioita

1. Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
2. Leikkaa tomaateista kovat kannat pois. Poista siemenet. Kuutioi tomaatit.
3. Valuta perunoiden keitinvesi pois. Lisää kattilaan voi, mausteet, ruohosipuli, 
sitruunamehu ja juustokuutiot. Murskaa 
perunat rennosti rikki haarukalla siten, 
että osa perunoista jää reiluiksi paloiksi. Lisää tomaatit ja tarjoa lampaan kera.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset