Moderni spagetti bolognese

350 g pastaa tai tuorepastaa

Kastike

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 500 g raakamakkaraa, esim. Wigren tai Saarioinen
2 prk (à 380-400 g) Pirkka tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria myllystä

n. 2 dl vasta raastettua parmesaania tai pecorinoa
1 ruukku Pirkka basilikaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Laita silppu pannulle ja puristele joukkoon makkarat kuoristaan. Hienonna niitä paistilastalla jauhelihamaiseksi seokseksi. Paista muutama minuutti. Öljyä ei tarvitse välttämättä lisätä, sillä makkara on rasvaista.

2. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

4. Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kastike. Viimeistele juustolla ja basilikalla.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset