Mustikkaiset paksukaiset

n. 20 pientä lettua

2 Pirkka kananmunaa
2 rkl sokeria
1 prk (200 g) Arla kermaviiliä tai Pirkka ranskankermaa
3 dl Arla täysmaitoa
2 rkl voisulaa tai rypsiöljyä
(2 tl raastettua luomu- sitruunankuorta)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl Pakkasmarjan kotimaisia pakastemustikoita

Paistamiseen
voita tai rypsiöljyä

Tarjoiluun
Marjoja
Sokeroitua ranskankermaa
Hunajaa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella. Yhdistä ranskankerma, maito, voisula ja halutessasi sitruunan kuoriraaste. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.

2. Sekoita maito- ja jauhoseoksia taikinaan. Lisää jäiset mustikat varovasti sekoittaen.

3. Paista taikinasta miedohkolla lämmöllä paksuja lettuja voissa tai öljyssä.

4. Tarjoa marjojen, sokeroidun ranskankerman ja juoksevan hunajan kanssa.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset