Taikinoitu naudan sisäfilee

n. 1 kg Atrian naudan sisäfileetä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Täyte

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl esikäsiteltyjä suppilo-
vahveroita, kanttarelleja tai mustia torvisieniä
2 rkl voita
1 dl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
suolaa
mustapippuria myllystä

Päälle

600 g Myllyn Paras isoja
lehtitaikinalevyjä
2 rkl Meira sinappia
Voiteluun Pirkka kananmuna

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa fileestä päät pois siten, että saat tasapaksuisen lihapalan. Ylijääneet palat kannattaa hyödyntää vaikkapa ylelliseen pastaan tai tehdä tartarpihvejä.

2. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Paista lihaan kaunis väri pannulla voissa.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä voissa pannulla muutama minuutti. Lisää esikäsitellyt sienet. Jatka paistamista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kauli sulatettu taikina noin 1/2 sentin paksuiseksi, tuplasti
fileen kokoiseksi levyksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja taiteile niistä halutessasi
suikaleita taikinan koristeeksi.

5. Nosta taikinan keskelle sieni-sipuliseos. Nosta päälle filee.

6. Voitele taikinan reunat kevyesti vatkatulla munalla. Taittele taikinan reunat fileen päälle. Painele tiukaksi paketiksi. Nosta saumapuoli alaspäin uunivuokaan. Voitele keltuaisella. Tee halutessasi ylimääräisestä taikinasta koristeita paketin päälle.

7. Työnnä fileen paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin puoli tuntia, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Tällöin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista kunnes mittari osoittaa 62–64 astetta.

8. Anna lihan levähtää noin 5 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset