Vaaleat mokkapalat

16-24 palaa

250 g voita
2 ½ dl Arla (täys)maitoa
1 dl kuohukermaa
1 luomusitruunan kuoriraaste
5 dl vehnäjauhoja
3 dl (fariini)sokeria
3 tl Meira leivinjauhetta
2 tl Meira vaniljasokeria
3 munaa

Kuorrutus

1 dl kuohukermaa
300 g valkosuklaata
2 dl tomusokeria

Koristeluun

Pakkasmarjan kotimaisia pakastevadelmia

1. Sulata voi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon maito, kerma ja raastettu sitruunankuori. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kaada joukkoon voiseos ja sekoita. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.

2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Levitä taikina tasaiseksi ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3. Tee kuorrute. Mittaa kerma kattilaan ja kiehauta. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon pieniksi paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä viitisen minuuttia.

4. Leikkaa kakkulevystä reunoja pois noin 5 cm joka puolelta. Ylijäämäpalat voi syödä sellaisenaan tai käyttää vaikka pappilan hätävaraan. Kaada siistitylle kakkulevylle kuorrutus. Anna sen jähmettyä.

5. Leikkaa paloiksi. Koristele juuri ennen tarjoilua kotimaisilla pakastevadelmilla tai karamelleilla.

Suomalaisen työn puolesta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset