Yrttikuorrutetut kalafileet ja hernepyree

Yrttikuorrutetut kalafileet

n. 600 g vaaleaa kalaa, 
esim. Apetit siika-, ahven- 
tai kuhafileitä

Kuorrutus

3 viipaletta vaaleaa leipää3 dl hienonnettua tilliä 
(joukossa voi olla myös 
ruohosipulia ja lehtipersiljaa)
50 g huoneenlämpöistä voita
½ tl sormisuolaa
1/3 tl mustapippuria myllystä

1. Poista kalasta ruodot. Mausta kalat kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

2. Tee kuorrutus. Poista leivistä reunat. Paloittele leivät ja laita ne yrttien ja 
voin kanssa kulhoon. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Taputtele tahna kalapaloille. Nosta jääkaappiin vartiksi.

3. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

4. Tarjoa hernepyreen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Hernepyree

2 pss (à 200 g) Apetit pakasteherneitä
½ tl suolaa
25 g voita
1 pieni sipuli
½ dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Keitä herneitä 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla voissa kypsäksi.

3. Kaada keitinvesi pois herneistä. Laita ne kulhoon sipulin ja kerman kanssa. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset