Pirkka tuo työtä Suomeen

Pirkka-tuotteita valmistetaan 180 yrityksessä ympäri Suomea. Pirkka-tuotteiden valmistaminen tarjoaa monelle alueelliselle yritykselle mahdollisuuden laajentaa oman markkinansa koko valtakunnan laajuiseksi. Pirkka-sarjassa on yli 1000 Suomessa kasvanutta tai valmistettua tuotetta ja lisää on tulossa.

Jokaisessa K-ruokakaupassa on tarjolla laaja valikoima Pirkka-tuotteita. Yhteensä niitä on jo yli 2 300 ja tuotteista noin puolet on valmistettu Suomessa. Pirkka on merkittävä työllistäjä Suomessa. Mitä kaikkea Pirkka-sarjan taustalla ja ostossa tehdäänkään ennen kuin suomalainen tuote on kaupan hyllyllä?

Pirkka-sarjaan valitaan aina ensisijaisesti kotimaisia tuotteita edellyttäen, että laatu- ja hintaperusteet täyttyvät. Tällä hetkellä Pirkka-tuotteita valmistetaan 150 yrityksessä ympäri Suomen. Sarjassa on yli 400 suomalaista alkuperämerkittyä tuotetta:

  • lähes 300 Hyvää Suomesta,
  • noin 40 Sirkka-lehti- ja
  • noin 60 Avainlippumerkittyä tuotetta.

Suomalaiset arvostavat kotimaisia tuotteita, joten se on myös Pirkka-sarjassa tärkeä arvo. Suomalaisuus ei kuitenkaan yksistään riitä tuotteen ottamiseksi valikoimaan. Yhtä lailla suomalaiset tuotteet tutkitaan ja valitaan sarjaan tarkoin. Ei ole yhdentekevää, kuka valmistaa Pirkka-tuotteita, sillä viime kädessä Ruokakesko on se, joka vastaa tuotteiden laadusta kuluttajille.

Taustalla iso joukko ammattilaisia ja ammattitaitoa

Tuotteen pääsy Pirkka-sarjaan on pitkä prosessi. Ideoita uusiksi tuotteiksi tulee eri reittejä pitkin. Ruokakeskossa seurataan tarkoin eri ruokatrendejä ja ehdotuksia uutuuksista tulee myös suoraan tavarantoimittajilta sekä kuluttajilta. Tuote ei päädy kaupan hyllylle yhdessä yössä.

Ensimmäisessä vaiheessa, kun sopivat ehdokkaat uudeksi tuotteeksi on kartoitettu, järjestetään tuotteiden maistelutilaisuus, jossa arvioidaan ja vertaillaan vaihtoehdot aistinvaraisesti. Näin varmistetaan, että uusi tuote on suomalaiseen suuhun sopiva.

Tämän jälkeen alkaa varsinainen työ uuden Pirkka-tuotteen osalta. Iso joukko eri alojen ammattilaisia yhdistää oman ammattitaitonsa, jotta Pirkka-tuote saadaan kaupan hyllyyn. Jo pelkästään Ruokakeskossa Pirkka-tuotteiden parissa työskentelee yli 100 ammattilaista.

Mahdollisuus pientuottajille

Pirkka tarjoaa monelle pienelle suomalaiselle yritykselle mahdollisuuden saada tuotteet valtakunnallisesti myyntiin. Omat merkit tuovat pienille toimijoille mahdollisuuden kasvattaa tuotantoaan hallitusti. Lisäksi etuna on, että markkinoinnista ei tarvitse huolehtia, vaan Pirkka-tuotteiden markkinoinnista vastaa Ruokakesko.

Asiakkaat luottavat Pirkkaan ja sen saatavuuteen, joten tavarantoimittajan toimitusvarmuus on tärkeää. Yhteistyökumppanuus on aina molemminpuolista. Pirkka-sarja kehittyy tavarantoimittajiensa avulla ja toiveena on aktiivinen palaute toiminnasta myös heiltä.

Katso kartasta missä päin Suomea valmistetaan Pirkka vaniljapitko ja 17 muuta suomalaista Pirkka-tuotetta. 

Pirkka tuo työtä Suomeen

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.