Uudenvuoden maukkaimmat ruoat

Uudenvuoden ruoat ovat maukkaita tarjottavia, joilla jaksaa odottaa vuoden vaihtumista. Perinteisen perunasalaatin ja nakkien ohella uudenvuoden ruokina suositaan ruokaisia salaatteja ja mausteisia Meksikon makuja.

Salaatit

Joulun jälkeen maistuvat jo keveämmät ruoat. Salaateista saat helposti astetta kevyemmän, mutta kuitenkin maukkaan ja ruokaisan illallisen uudenvuoden juhlintaan. Perunasalaatti on täyteläinen vaihtoehto salaattipöytään. Perunasalaattia on helppo tuunata maustamalla, kokeile vaikkapa chilistä perunasalaattia tai aiolilla maustettua perunasalaattia.

Granaattiomena ja persimon ovat uudenvuoden salaattien väriläiskiä. Kokoa vaikkapa raikas granaattiomenasalaatti tai makean suolainen persimon-kanasalaatti.

Nakit

Perunasalaatin perinteinen kaveri uudenvuoden ruokapöydässä on nakki. Perunasalaatti ja nakit maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Maukas vaihtoehto uudenvuoden ruoaksi ovat myös itse tehdyt hot dogit eli hodarit. Nakit voit lämmittää pannulla, uunissa, vedessä keittäen tai kattilassa höyryttämällä. Tarjoa nakit vaikkapa itse tehdyn ketsupin, majoneesin tai pippurisen sinapin kera. 

Muut uudenvuoden tarjottavat

Uudenvuoden ruokana nähdään usein myös meksikolaisia makuja. Mausteinen nachovuoka, itse tehdyt tortillat, jauheliha-nachot ja salsa sopivat hyvin rentoihin uudenvuoden juhliin.

Uutenavuotena monet syövät vielä joulusta säästyneitä ruokaherkkuja. Hyvin säilytetyn joulukinkun tähteistä syntyy uudeksivuodeksi vielä maukkauita kinkkupiiraita. Valmista vaikkapa klassinen Quiche Lorraine tai erityisruokavalioonkin sopiva gluteeniton tomaatti-kinkkupiirakka.

Voimakkaita makuja ja raskaita ruokia tasapainoittavat raikas salaatti ja juustot. Emmental-päärynäsalaatti, brie-granaattiomenasalaatti sekä edamame-soijapapusalaatti ovat hyviä vaihtoehtoja juustoisiksi vihersalaateiksi uudenvuoden ruokapöytään.

Vuodenvaihteen maukkaimmat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.