Pöhnämuna on vapun hittiresepti

Pöhnämuna on vapun hittiresepti, povasi K-ruoka juuri aprillipäivän alla.

Töhnämuna eli kreemitäytteinen suklaamuna nousi juuri ennen pääsiäistä verkon keskustelupalstoilta koko kansan hittiherkuksi. K-ruoka kokosikin videovinkin kera omat reseptit suklaatäytteisiin ja rahkatäytteisiin töhnämuniin.

Pohnamunat

Töhnämunan seuraajaksi povattiin huhtikuun ensimmäisenä päivänä uutta vappureseptiä, pöhnämunaa. Aprillipäivän jekuksi tarkoitettu pöhnämuna kuitenkin inspiroi K-ruokatoimitusta ja pian syntyikin resepti.

Pöhnämunat syntyvät kun soijamarinoidut kananmunat terästetään pienellä määrällä jaloviinaa. Aikuiseen makuun sopivat pöhnikset tarjotaan sillin kera vappupiknikillä.

Näin teet pöhnämunat

Pohnamuna

Ainekset
6 kananmunaa
Marinadi
1 valkosipulinkynsi 
pala tuoretta inkivääriä 
1 dl Pirkka soijakastiketta
1 dl vettä 
2 rkl riisiviinietikkaa 
1 rkl sokeria 
Lisäksi
n. 2 rkl jaloviinaa
Pirkka Parhaat mätimajoneesisilliä 
ruohosipulia hienonnettuna

  1. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Kuori jäähtyneet munat.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ja inkivääri. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä marinadi, lisää jaloviina ja laita kananmunat marinoitumaan muovipussiin jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
  3. Halkaise kananmunat, lisää päälle silliä ja koristele ruohosipulilla. 

Hittireseptit vappuun ja pääsiäiseen

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Makeaa vappua!