10 arkiruokaa jauhelihasta

Jauheliharesepteissä on valtavasti valinnanvaraa – on mausteisia ja eksoottisia ruokalajeja, sekä tuttuja ja turvallisia lohturuokia. Mikä on sinun suosikkisi? Tässä ideoita kodin ruokalistalle, poimi suosikkisi talteen.

Nyt on hyvä hetki tuulettaa pölyyntyneitä reseptivihkoja. Kokeile vaihteeksi jotain ihan uutta jauhelihareseptiä. Ehkä se löytää tiensä arkiruokien aatelistoon?

1. Jauhelihapyttipannu

Pyttipannu on loistava valinta isoon nälkään. Tämä ruoka on helppo tehdä, jos aiemmalta aterialta on jäänyt kuorittuja ja kypsiä perunoita. Lisää makua syntyy pekonista ja maustekurkuista.

 2. Lihamureke

Arkiruokien kuningas lihamureke saa uuden maukkaan ulottuvuuden, kun maustat sen mielikuvitusta käyttäen vaikkapa aurinkokuivatuilla tomaateilla, sienillä, fetajuustolla tai kasviksilla. 

3. Jauheliha-nachosalaatti

Maistuvan mausteinen texmex-tyylinen jauheliha-nachosalaatti syntyy nopeasti. Voit vaihdella lisukkeita sen mukaan, mitä kaapista löytyy – esimerkiksi korianteri tai maissi sopii tähän salaattiin täydellisesti. 

 

4. Jauheliha-papukeitto

Kun kaipaat tuhtia ja lämmittävää soppaa, kokeile jauheliha-papukeittoa. Purjosta, jauhelihasta, porkkanoista, pavuista sekä parsakaalista keitetään tomaattisessa liemessä maistuva keitto, josta syö isompikin perhe.

 

5. Jauhelihahernekeitto

Arkeen sopii mainiosti keitto, jota voi tehdä kerralla reilumman satsin. Tätä keittoa sopii pakastaa talteen. Jos syöt sitä useampana päivänä, sekin käy – maku vain paranee lämmittämisen myötä.

 

6. Helppo jauhelihakeitto

Oletko koskaan käyttänyt perunoiden tilalla pastaa, kun teet jauhelihakeittoa? Kokeile vaikkapa värikästä pastaa keitossa sen sijaan, että käyttäisit perunalohkoja. Mausta keitto pizzamausteella ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.

 

7. Arrabbiata jauhelihakastike

Valkosipulista, tomaatista ja punaisesta chilistä potkua saava pesto antaa hyvää makua pastaruokiin. Samasta maustetahnasta voit tehdä leipälevitettä sekoittamalla arrabbiattaa maustamattomaan tuorejuustoon.

 

8. Jauhelihatäytteiset munakoisot

Jauhelihatäytteiset kasvikset tuovat mukavaa vaihtelua arkiruokiin ja lisäävät huomaamattomasti kasvisten määrää ruokavaliossa. Tarjoa täytettyjen munakoisojen lisukkeena jogurttia ja raikasta salaattia.

 

9. Jauhelihacouscous

Arkiruokaa, jossa on värit, maut ja suutuntuma kohdallaan! Kun kääräiset komeuden salaatinlehteen, saat helposti maistuvat ja pirteänväriset nyytit tarjolle.

 

10. Jauhelihapitat

Paahda pitataskut nopeasti leivänpaahtimessa. Voit latoa väliin jauhelihaseosta, kasviksia, salaattijuustoa sekä tsatsiki-tyyppistä kastiketta.

Artikkelin reseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.