Katuruoat esittelyssä

Helppous, rentous ja herkullinen ronskius viehättävät trendikkäässä katuruoassa. Nyt on sallittua syödä sormin.

Kansainvälisiä makuja kaduilta ja kujilta

Monissa maailman kaupungeissa ruokakojut valtaavat kaupungin kadut ja kujat illan hämärtyessä. Katukeittiöt tarjoilevat useimmiten paikallisia herkkuja ja erikoisuuksia rennon tunnelman siivittämänä.

Kuumat koirat grillistä

Kuumat koirat ovat alun perin saksalainen herkku, mutta hot dog -kärryjä voi bongailla myös New Yorkin kaduilla. Trendikkäät katukeittiökojut täyttävät hot dog -sämpylät perinteisen nakin sijaan hummerilla tai pitkään haudutetulla lihalla.

Hampurilainen on katuruokana slider, eli pieni hampurilainen. Pikkuiset sliderit valmistetaan alusta asti itse ja täytetään esimerkiksi revityllä kanalla tai possulla.

Turkin lahja maailmalle

Döner kebab on alun perin turkkilaista pikaruokaa, joka on levinnyt eurooppalaisiin kaupunkeihin turkkilaisten maahanmuuttajien matkassa.

Katuruokana döner on suosittua, sillä se on helppo syödä käsin. Döner täytetään esimerkiksi lampaalla ja tzatzikilla tai kasviksilla ja kikhernetahnalla eli hummuksella.

Tacoja ruokarekasta

Meksikolainen ruoka on katuruokaa parhaimmillaan. Siksi ruokarekat ympäri maailman tarjoavat tacoja.

Raikkaat maut kuten lime, korianteri sekä chili yhdessä mausteisen lihan kanssa sopivat rapean tacon sisään. Taco on täydellinen käsin syötävä katuherkku.

Lihapiirakasta katuruokaa

Suomalainen ruoka voi yhtälailla toimia inspiraationa katuruoalle. Miltä kuulostaisi vaikkapa lihapiirakan parempi versio, täytettynä esimerkiksi itse tehdyllä lammasmakkaralla, omalla sinapilla ja tuoreilla kotimaisilla yrteillä? Tai käsin rypytetty riisipiirakka? Päälle ronskisti herkullista itse tehtyä munavoita ja tupsu persiljaa.

Katukeittiö tulee kotiin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Makuja maailmalta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.