Lämpimän maukas herkku – tuhti uuniperuna tai -bataatti!

Mehevillä herkuilla täytetty, lämmin uuniperuna maistuu talvella niin pikkunälkään kuin reiluna aterianakin.

Retrot ja tuhdit uuniperunat ovat täydellistä talvipäivien ruokaa. Uuniperunat ovat helppoja valmistaa, ja saat niihen vaihtelua erilaisilla täytteillä. Valitse uuniperunaksi jauhoinen perunalajike, kuten Rosamunda. Pese perunat huolellisesti ja pistele kuoreen haarukalla muutama reikä. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä.  Halutessasi voit vaihtaa perunan myös bataattiin, mutta huomioithan, että suurikokoinen bataatti vaatii perunaa pidemmän kypsennysajan.

Merellisiä täytteitä uuniperunoille

Miltä kuulostaa höyryävä uuniperuna herkullisen katkaraputäytteen kera? Valitse uuniperunoiden teemaksi merelliset herkut ja valmista perunalle useampi erilainen täyte. Kokeile perunoiden täytteenä tonnikalatäytettä tai  wasabi-lohitahnaa. Merenherkkujen ystävä kiittää!

Helppo raputäyte syntyy puolestaan ravunpyrstöistä sekä raputuorejuustosta. Halutessasi saat annokseen pientä lisäpotkua Pirkan makealla chilikastikkeella.  Kokeile myös anjovistäytettä tai herkullista lohitäytettä, joka syntyy Pirkan kylmäsavukirjolohesta sekä ruohosipulituorejuustosta.

Makumatka Lappiin tai Meksikoon

Vie uuniperuna makumatkalle Lappiin ja valmista uuniperunan kylkeen makuhermoja hivelevä porotäyte. Herkkutäyte syntyy myös sinihomejuustosta. Uuniperunat ja sinihomejuustotäyte sulattavat taatusti jokaisen juustonystävän sydämen.

Meksikolaismakujen ystävä pyöräyttää perunalleen puolestaan mausteisen texmex-täytteen, joka syntyy jauhelihasta, jalapenoviipaleista, taco-mausteseoksesta sekä tomaattimurskasta. Muista hienontaa uuniperunan päälle vielä tuoretta basilikaa!

Ihastu uuniperunaan!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.