Thaimaalainen ruoka – ihastut varmasti

Thaimaalainen ruoka rakentuu sekoittamalla taidokkaasti tuoreita yrttejä ja muita makuaineita. Kokeile helppoja reseptejämme ja ihastu!

Vastakohtien thaimaalainen keittiö

Thaimaalaisia ruokia maustavat erilaiset maustetahnat, jotka ovat myös kaikkien curryjen ja maustettujen lisäkkeiden perusta.

Makujen vastakohdat, tulinen ja mieto, makea ja suolainen, hapan ja kirpeä kiedotaan tasapainoiseksi kokonaisuudeksi thaimaalaisessa keittiössä. Ruokalajit ovat kevyitä ja koostuvat pääasiassa erilaisista kasviksista. Myös kanaa, porsaanlihaa, kalaa ja mereneläviä käytetään, mutta maitotuotteita ei käytetä lainkaan. Ruoka on aina huolellisesti esivalmisteltu ja paloiteltu suupaloiksi.

Currytahnat ruoan perusta

Thairuokia koristavat ja maustavat tuoreet yrtit, kuten korianteri, thaibasilika ja sitruunaruoho. Currytahnat tehdään thaikeittiössä yleensä itse. Valmiita kaupasta saatavia currytahnoja on punaista, vihreää ja keltaista. Tahnoissa on valmiina lähes kaikki thaikeittiön oleelliset mausteet kuten chili, korianteri, valkosipuli, sitruunaruoho, galangal, inkivääri, kaffirlimetinkuori, basilika, kurkuma ja juustokumina.

Kalakastike on thairuokien vakiomauste, joka korvaa suolan. Kastike valmistetaan suolatuista, kuivatuista ja käytetyistä kaloista tai katkaravuista. Samoin kookos kuuluu tuttuihin makuihin ja kookosmaitoa käytetäänkin lähes kaikessa thaimaalaisessa ruoanvalmistuksessa.

Thai-keittiö tarjoaa tuoreita yrttejä

Aterialla tarjotaan rinnakkain useita erilaisia ruokia. Ruokailija saa itse päättää ruokien syömisjärjestyksen. Mukaan kuuluu aina yksi keitto, muutama curryruoka, salaatti, jokin höyrytetty ja uppopaistettu ruoka. Suurin kulho on pyhitetty riisille, joka on aina ruokapöydän pääasia.

Pöytään katetaan myös erilaisia kastikkeita, joilla saa ruokaan lisätulisuutta. Vadit koristellaan, varsinkin juhlissa, värikkäiksi ja reheviksi taidokkailla hedelmä- ja vihanneskaiverruksilla.

Thai-keittiön salaisuus on tuoreiden yrttien ja muiden makuaineiden taidokas sekoittaminen. Ruokia maustavat erilaiset maustetahnat, jotka ovat myös kaikkien curryjen ja maustettujen lisäkkeiden perusta.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.