Rakkaudella äidille: täytekakku

Rakkaudella äidille: täytekakku

Päivitetty 30.10.2019

Äitienpäivänä isät ja lapset pääsevät näyttämään taitonsa keittiössä. Hemmottele äitiä joko alusta asti itse tehdyllä tai rakkaudella valmiista aineksista kootulla täytekakulla.

Alusta asti itse tehden?

Mieti ensimmäiseksi, minkä kokoisen kakun haluat tehdä. Kolmen munan täytekakusta riittää 6-10 syöjälle, mutta jos äitienpäivänä on tiedossa vieraita, pyöräytä saman tien suurempi kakku. Pyri tekemään kakku mahdollisimman pitkälle valmiiksi edellisenä päivänä, jotta maut tasoittuvat ja juhlapäivä ei olisi liian kiireinen.

Loihdi kuohkea taikina käyttämällä huoneenlämpöisiä kananmunia ja vatkaamalla munan rakenne rikki ennen sokerin lisäämistä. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella tai yleiskoneella ja varmista, että sekä kulho että vispilä ovat puhtaat ja kuivat. Sihtaa jauheseos, ettei taikinaan tule paakkuja.

Kakun mehevyyden takaa riittävä kostutus: kolmen munan kakkuun kuluu nestettä hieman alle desi. Levitä kostutusliemi tasaisesti jokaiselle kakkulevylle. Kostuta ja täytä kakku makusi mukaan jo edellisenä päivänä. Koristele juuri ennen tarjoilua!

Haluatko päästä helpommalla?

Jos lapset ovat leipomiseen liian pieniä tai aika on kortilla, varsin herkullinen ja yhtä ihana yllätys syntyy valmiista aineksista.

Hanki kotiin valmis sokerikakkupohja, levitä täytteeksi hilloa ja vatkaa väliin joko kuohkeaa kermavaahtoa tai samettista, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Pursota kermaa myös kakun päälle. Rouhi koristeeksi tummaa suklaata ja asettele reunoille marjoja. Voit myös antaa lasten taiteilla kakun päällisen vapaasti.

Tarjoile iltapäiväkahvin kanssa tai vie makea aamiainen tarjottimella sänkyyn!