10 suosituinta arkiruokaa makkarasta

10 suosituinta arkiruokaa makkarasta

Lenkkimakkaroista syntyy helposti ja nopeasti maukasta arkiruokaa. Makkaroita löytyy moneen makuun ja makkararuoat maistuvatkin niin perheen pienimmille kuin aikuisille, usein vähällä vaivalla. Nappaa talteen 10 suosituinta arjen makkararuokaa!

1. Makkarastroganoff

Maukas stroganoff valmistuu nopeasti HK Sinisestä lenkkimakkarasta. Kastike on muutamassa minuutissa valmis, kun käytössä on Pirkan pippurinen kermakastike ja pakastesipulikuutiot. Tämän ohjeen opit nopeasti ja saat sen mukaan arjen luottoruokiisi!

680x300-Makkarastroganoff 2020

2. Helpot makkaravartaat

Kesäiset makkaravartaat ovat todella helppo arkiruoka ja maistuvat niin lomalla kuin arkena. Yrttiöljy on mukavaa vaihtelua sinapille ja ketsupille. Nämä vartaat voit helposti kypsentää myös uunissa grillin sijaan!

680x300-Helpot makkaravartaat 2018

3. Tex mex nikkarin vuoka

Suosittu nikkarinvuoka saa lisämakua tex mex -henkisistä aineksista, kuten paprikan ja chilin makuisesta kermasta sekä korianterista. Juustolla kuorrutettu uuniruoka valmistuu yhdessä vuoassa, ja voit käyttää siihen edellisen päivän perunat.

680x300-Tex mex nikkarin vuoka 2020

4. Makkarakeitto

Mikä olisi perinteistä makkarakeittoa parempi talvipäivän ruoka. Makkarapalat kannattaa ruskistaa nopeasti ennen keittoon lisäämistä. Astetta helpommaksi tämä ruoka muuttuu, jos käyttää valmiita pakastekeittovihanneksia. Keitto on erittäin edullinen vaihtoehto!

680x300-Makkarakeitto 2020

5. Nyhtömakkara

Tämä resepti on täynnä lämmittävää ja lohduttavaa makua. Lenkki hautuu uunissa pehmeäksi sinapilla ja kapriksilla maustetussa kermassa ja kuorrutetaan vielä juustolla. Tämä sopii hyvin myös viikonlopun herkuksi.

680x300-Nyhtömakkara 2020

6. Uunimakkaravuoka

Tämä päivitetty uuniruoka maistuu ihan koko perheelle! Saat vuoan tehtyä superhelposti oikeisemalla pakasteperunasoseaineksilla. Makkarakastikkeen kanssa uuniin sujahtava muusi on hetkessä valmis.

Uunimakkaravuoka 2020 (680 x 298)

7. Makkaraperunat

Minimaalisella vaivalla valmistuvat makkaraperunat eivät petä sinua koskaan! Tämä maukas klassikko on viikonloppuillan suosikki, jonka lisukkeita voi vaihdella oman maun mukaan.

680x300-Makkaraperunat 2017

8. Krakovan makkarakeitto

Jos HK Sininen Lenkki ei maistu, kokeile tätä tomaattista keittoa, jossa makua tuo mm. korianterilla ja kuminalla maustettu krakovanmakkara. Arkiherkku valmistuu 30 minuutissa!

680x300-Krakovan makkarakeitto 2017

9. Helppo makkarakastike

Yksinkertainen on joskus parasta! Tässä makkarakastikkeessa ei ole kuin viisi ainesosaa ja valmistuksessakin kestää alle 30 minuuttia. Maistuu silti varmasti kaikille, esimerkiksi perunasoseen kera.

680x300-Helppo makkarakastike 2015

10. Caponata-makkarat

Ihanan mehevä ja sisilialaista makua täynnä oleva munakoisopata tuoksuu todella herkulliselta! Tämä sopii mainiosti arkipäivään, jolloin haluat jotain muuta kuin perinteistä uunimakkaraa. Mukana padassa maistuvat myös oliivit, selleri ja kaprikset.

Caponata-makkarat 2021 (680 x 298)

Tilaa makkarat helposti verkkokaupasta!