Arki
10 suosituinta arkiruokaa makkarasta alle 2 €/annos

10 suosituinta arkiruokaa makkarasta alle 2 €/annos

Makkaroista ja nakeista syntyy helposti ja nopeasti maukasta arkiruokaa. Makkara- ja nakkiruoat maistuvat niin perheen pienimmille kuin aikuisille ja valmistuvat vieläpä todella edullisesti. Nappaa talteen 10 suosituinta arjen makkarareseptiämme, nämä syntyvät alle 2 eurolla per annos!

1. Vihannes-makkaragratiini

MakkaravihannesgratiiniVihannes-makkaragratiinissa maistuvat tutun HK:n Sinisen lisäksi valkosipulikermaperunat, kesäkurpitsa ja tomaatti, jotka saavat juustoisen kuorrutteen. Koko komeus valmistuu näppärästi uunissa alle tunnissa. Resepti vain noin 1,60 €/annos*.

2.  Kesäinen makkarapyttis

Kesainen_pyttisKesäinen pyttipannu eli pyttis on todella helppoa arkiruoka ja maistuu niin lomalla kuin arkena. Sinappinen ranskankermakastike kruunaa kesävihanneksista ja Pirkka grillibalkanmakkarasta valmistetun pyttiksen ja koko ateria valmistuu alle puolessa tunnissa. Edullinen resepti kustantaa vain noin 1,60 €/annos*.

3. Siskonmakkaraporilaiset

siskonmakkaraporilaisetOnko teidänkin perheessänne ihastuttu kesän kestosuosikkiin - hampurilaisiin? Tässä mainio burgerivaihtoehto arjen kiireessä herkutteluun. Valmista siskonmakkarasta pihvit paahtoleivän väliin, lisää kasviksia ja mausteita täytteeksi. Nam! Koko ateria valmistuu alle 15 minuutissa todella edullisesti. Annos vain noin 0,70€/annos*.

4. Nakkistroganoff 

nakkistroganovPerusnakkikastike muuntautuu astetta hienommaksi stroganoffiksi, kun lisäät joukkoon maustekurkkua ja tilkan kermaa. Kastike valmistuu alle puolessa tunnissa ja vieläpä edullisesti, resepti vain noin 0,60 €/annos*. Tarjoa perunamuusin tai keitettujen perunoiden ja salaatin kera.

5. Makkara-papugratiini

MakkarapapugratiiniArkenakin kannattaa syödä sekä edullisesti että hyvin. Tässä reseptissä HK Sininen Lenkki saa seurakseen papuja, kikherneitä, sipulia ja tomaattimurskaa juustoraastehunnulla. Paistos valmistuu alle 30 minuutissa ja hintaa annokselle tulee vain noin 1,50 €*.

6. Fetamakkara kasvispedillä

Fetamakkara_kasvispedillaHK Sininen Lenkki saa ylleen juustoisen ja jogurttisen kuorrutteen ja mukaansa joukon kasviksia. Uuniruoka valmistuu edullisesti, noin 1,35 eurolla per annos*.

7. Nakki-sipulikastike

Nakkikastike on perinteistä arkiruokaa parhaimmillaan. Klassikkoruoka saa sipulisen vivahteen maustetusta Valio Crea -ruokakermasta. Resepti vain noin 1,00 €/annos*.

8. Punainen makkarasalsa

MakkarasalsaHK Sininen Lenkki saa sipulikuutioiden ja tomaattimurskan lisäksi uutta potkua makeasta chilikastikkeesta. Arkiherkku valmistuu alle 30 minuutissa ja reseptin hinnaksi jää vain noin 1,35 €/annos*.

9. Nakkiborssikeitto

NakkiborssikeittoOikaise valmiilla pakastekasvissuikaleilla ja saat höyryävän herkullisen nakkiborssikeiton ruokapöytään alle puolessa tunnissa. Tarjoa keitto raejuuston ja ruisleivän kera. Tämäkin laktoositon resepti vain noin 0,90 €/annos*.

10. Sipulinen makkarakeitto

Sipulinen_makkarakeittoPirkka krakovanmakkarasta, sipulista, keittojuureksista ja perunasta syntyy alle 30 minuutissa ruokaisa makkarakeitto niin arkeen kuin viikonloppuun. Resepti vain noin 1,35 €/annos*.

_*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain. _