6 kevyttä ideaa: virkistävät vesimeloniherkut

6 kevyttä ideaa: virkistävät vesimeloniherkut

Kaikkien rakastama vesimeloni muuntuu helposti kevyeksi pikaruoaksi, virkistäväksi kesäjuomaksi, raikkaiksi tikkareiksi sekä omaperäisiksi alkupaloiksi. Kokeile kuutta vinkkiämme ja ihastu ikihyviksi!

1. Kesän kevein pikaruoka - vesimelonipizza

Vesimelonipizza

Vesimelonipizza on kesän keveintä pikaruokaa - ja hauskinta! Halkaise kokonainen vesimeloni ja leikkaa puolikkaasta muutaman sentin paksuinen kiekko. Leikkaa kiekko viiteen lohkoon ja koristele tuoreella kiivillä, mansikoilla, pensasmustikoilla, kirsikoilla, viinirypäleillä, mintunlehdillä ja kookoshiutaleilla. Tarjoile vaikkapa pizzalaatikosta hellepäivän välipalana!

2. Blendattu melonijuoma

Blendattu melonijuoma

Helppo ja virkistävä kesäjuoma syntyy blendatuista vesimelonipaloista ja ripauksesta tuoretta minttua. Kasaa vain blenderiin ja surauta sileäksi!

3. Vesimelonitikkarit

Vesimelonitikkarit

Tee vesimelonitikkarit kolmioiksi leikatuista melonisiivuista. Työnnä puutikku pienestä, kuoreen tehdystä viillosta ja tikkari on valmis. Pakastamalla tikkarit saat ihania kesäpäivän viilentäjiä!

4. Grillatut vesimelonipalat

Grillatut vesimelonipalat

Vesimeloniviipaleita, hieman vuohenjuustoa ja ripaus tuoretta timjamia tai oreganoa – nämä raikkaat grillipalat maistuvat koko perheelle. Voit halutessasi korvata vuohenjuuston myös jollain muulla lempijuustollasi. 

5. Balsamicoa & fetajuustoa

Balsamicoa ja fetajuustoa

Omaperäiset alkupalat syntyvät yhdistämällä reiluihin vesimelonikuutioihin yllättäviä makuja. Meloni-balsamicokuutiot syntyvät lorauttamalla muutama tippa balsamiviinietikkaa melonikuutioon kaiverrettuun koloon. Feta-melonitikut kasataan coctailtikkuun fetakuution ympärille. Lisäksi vain pari basilikanlehteä sekä mehukkaita melonikuutioita.  

6. Kuutiosalaatti

Kuutiosalaatti

Hauska kesäsalaatti rakennetaan lautaselle palikka kerrallaan. Yhdistele vesimeloni-, tomaatti-, kurkku- sekä avokadokuutioista näyttävä ruudukko. Viimeistele lorauksella sitruunamehua ja oliiviöljyä sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Lempiyrttisi kruunaavat kuutiosalaatin – kokeile esimerkiksi basilikaa, korianteria tai ruohosipulisilppua.