1. Kesän kevein pikaruoka - vesimelonipizza
Vesimelonipizza on kesän keveintä pikaruokaa - ja hauskinta! Halkaise kokonainen vesimeloni ja leikkaa puolikkaasta muutaman sentin paksuinen kiekko. Leikkaa kiekko viiteen lohkoon ja koristele tuoreella kiivillä, mansikoilla, pensasmustikoilla, kirsikoilla, viinirypäleillä, mintunlehdillä ja kookoshiutaleilla. Tarjoile vaikkapa pizzalaatikosta hellepäivän välipalana!
2. Blendattu melonijuoma
Helppo ja virkistävä kesäjuoma syntyy blendatuista vesimelonipaloista ja ripauksesta tuoretta minttua. Kasaa vain blenderiin ja surauta sileäksi!
3. Vesimelonitikkarit
Tee vesimelonitikkarit kolmioiksi leikatuista melonisiivuista. Työnnä puutikku pienestä, kuoreen tehdystä viillosta ja tikkari on valmis. Pakastamalla tikkarit saat ihania kesäpäivän viilentäjiä!
4. Grillatut vesimelonipalat
Vesimeloniviipaleita, hieman vuohenjuustoa ja ripaus tuoretta timjamia tai oreganoa – nämä raikkaat grillipalat maistuvat koko perheelle. Voit halutessasi korvata vuohenjuuston myös jollain muulla lempijuustollasi.
5. Balsamicoa & fetajuustoa
Omaperäiset alkupalat syntyvät yhdistämällä reiluihin vesimelonikuutioihin yllättäviä makuja. Meloni-balsamicokuutiot syntyvät lorauttamalla muutama tippa balsamiviinietikkaa melonikuutioon kaiverrettuun koloon. Feta-melonitikut kasataan coctailtikkuun fetakuution ympärille. Lisäksi vain pari basilikanlehteä sekä mehukkaita melonikuutioita.
6. Kuutiosalaatti
Hauska kesäsalaatti rakennetaan lautaselle palikka kerrallaan. Yhdistele vesimeloni-, tomaatti-, kurkku- sekä avokadokuutioista näyttävä ruudukko. Viimeistele lorauksella sitruunamehua ja oliiviöljyä sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Lempiyrttisi kruunaavat kuutiosalaatin – kokeile esimerkiksi basilikaa, korianteria tai ruohosipulisilppua.