6 vinkkiä sinkkutalouteen

6 vinkkiä sinkkutalouteen

Julkaistu 8.11.2019

Katso kuusi vinkkiämme sinkkutalouteen, joilla vähennät hävikkiä ja kokkaat sekä teet ostokset fiksusti.

Pakastin on ystäväsi

Reseptit on mitoitettu useimmiten neljälle hengelle. Jos tuntuu, että tällainen ruokamäärä ei kulu viikon ruokailuissa tai et halua syödä samaa ruokaa koko viikkoa, pakasta osa ruoasta valmiina annoksina. Valmis annos itsetehtyä ruokaa on pelastus kiireisinä päivinä ja varmasti edullisempi vaihtoehto kuin tilata ruoka-annos kotiin.

Pakastekasviksissa on ravintoarvot kohdallaan ja voit napata käyttöösi pussista juuri sen verran kasviksia kuin sillä hetkellä tarvitset. Myös valmiit annoskeitot sekä keittoainekset ovat käteviä sinkkutaloudessa. Jos leipää ei kulu tiuhaan tahtiin, pakasta puolet leipäpaketista tai osta juuri sen verran sämpylöitä ja riisipiirakoita kuin sinulla kuluu K-ruokakauppojen paistopisteiltä.

Pidä pakastimessa varalla esimerkiksi:

Puolita resepti

Mitä jos pakastimesta ei kerta kaikkiaan riitä tilaa ruoka-annosten pakastamiseen? Ota laskin esiin ja puolita reseptin ainesosat. Reseptin puolitus on hyvä idea varsinkin niihin ruokiin, jotka eivät tykkää säilytyksestä, kuten pasta. Useimmat reseptit on helppo puolittaa pienemmäksi annokseksi.

Virkistävät välipalasmoothiet

Tuliko banaaneja ostettua jälleen ylimitoitettu määrä? Pilko ylikypsymisvaarassa olevat banaanit pakastepussiin ja saat mukavaa viilennystä smoothiehen. Voit myös annostella valmiiksi pakastepusseihin muita hedelmiä, marjoja ja vaikkapa pinaattia. Kokeile myös valmiiksi annospakattuja Pirkka smoothiehedelmäsekoituksia.

Suunnittele ostoksesi

K-Ruoka-sovelluksen digitaalisen ostoslistan avulla ostosten suunnittelu sujuu kätevästi. Älykäs ostoslista ehdottaa usein ostamiasi tuotteita ensimmäisenä, joten viikon ostosten suunnittelu sujuu näppärästi. Lisäksi näet jo ennen kauppaan menoa, paljonko ostoksesi tulevat maksamaan. Sovelluksesta löydät myös sinulle henkilökohtaisesti räätälöityjä omia etuja, jotka perustuvat ostohistoriaasi. Tallenna suosikkireseptejäsi talteen K-Ruoka-sovelluksen reseptihaussa ja suunnittele niiden mukaan viikon ostoksesi. Näin vähennät hävikkiä ja voit säästää euroja.

Hyödynnä K-ruokakauppojen salaattibaareja

Tuntuuko, että esimerkiksi kanaa tai lohta saa vain isoissa pakkauksissa? Ota avuksi K-ruokakauppojen salaattibaarit, joista voit ottaa vain tarvitsemaasi ainesosaa kokonaisen salaatin sijaan.

Painavat ostokset kotiinkuljetuksella

Mikäli asuinalueesi piirissä on K-ruokakauppa, joka tarjoaa kotiinkuljetusta, kannattaa palvelua hyödyntää varsinkin painavien ja isokokoisten ostosten kotiinkuljetukseen. Pääset tarkistamaan tarjoaako oma kauppasi kotiinkuljetusta täältä.. Kun käytössä on vain yksi käsipari, voi ostosten kotiin raahaaminen tuottaa tuskaa tai painavammat ostokset pitää jakaa useampaan kauppareissuun. Tilaile kotiinkuljetuksella esimerkiksi säilykkeet, isot vessapaperi- ja talouspaperipakkaukset, isot virvoitusjuomat, pesuaineet ja mahdolliset lemmikkien ruoat. Ison kertatilauksen tekemällä näistä voi riittää jopa kuukausiksi sinkkutaloudessa.