Banaanileipä eli banana bread

Banaanileipä eli banana bread

Julkaistu 18.6.2018

Amerikasta kotoisin oleva mehevä banaanileipä eli banana bread maistuu jälkiruokana, aamiaisella tai brunssilla. Mikä olisikaan herkullisempi tapa hyödyntää jo hieman tummuneet banaanit?

Banaanileipä eli banana bread on makea ja kostea leivonnainen, jonka valmistukseen sopivat parhaiten hieman tummuneet banaanit tuomaan makeutta. Mausteista kaneli ja inkivääri sopivat erinomaisesti maustamaan banaanileipää. Banaanileivän voit valmistaa leipävuossa leipämäisen ulkomuodon saamiseksi, mutta voit leipoa sen myös kakkuvuoassa.

Tuulahduksen Karibialta tuo DaCapo-banaanikakku, jossa rommisen maun saavat aikaan rommitryfffelit. Kakku on parhaimmillaan tummapaahtoisen kahvin kanssa nautittuna. Perinteisemmässä banaanileivässä käytetään mausteina inkivääriä ja kanelia. Pekaanipähkinät sopivat myös tuomaan rakennetta ja makua banaanileipään.

Katso myös muut vinkkimme banaanin hyödyntämiseen leivonnassa ja ruoanlaitossa täältä>>.