Brinner yhdistää aamiaisen ja päivällisen

Brinner yhdistää aamiaisen ja päivällisen

Päivitetty 18.3.2019

Lähtisitkö brinnerille? Tämä Amerikasta lähtöisin oleva ruokatrendi antaa luvan sekoittaa aamiaisen parhaat puolet päivälliseen. Brinnerillä voit siis syödä hyvällä omatunnolla pekonia ja paistettuja kananmunia päivällä, jos et ole ehtinyt syödä päivän tärkeimmäksikin kutsuttua ateriaa, aamiaista.

Breakfast + Dinner = Brinner!

Aamiainen ja päivällinen yhdistettynä on yhtä kuin brinner. Joustavat elämänrytmit ja työajat ovat tuoneet mukanaan uudenlaisen tavan suhtautua aamupalan ja päivällisen ajankohtaan. Nyt voi hyvällä omatunnolla sekoittaa päivällisen ja aamiaisen raaka-aineet keskenään ja luoda herkullisia ruokahetkiä juuri silloin, kun se itselle sopii. Alta löydät reseptivinkkejä brinner-hetkesi kruunaamiseksi.

Maistuvat brinnerit suomalaiseen tyyliin

Aamiaisneliöt voit tehdä myös päivällisen kylkeen. Neliöiden sisään tulevat pekoni ja kananmuna eivät jätä päivälliselläkään vatsaa tyhjäksi. Neliöiden kaveriksi on hyvä varmuuden vuoksi paistaa myös muutama vohvelisandwich. Jos mieli tekee tehdä jotain jälkiruokaa brinnerille, voisi siihen sopia nopeasti valmistuva juoma. Mikä olisikaan sopivampi lisä suomalaiseen brinneriin, kuin korvapuustipirtelö?

Monenlaiset keitot ovat maistuvia sekä aamulla, että päivällisellä. Jjamppong eli tulinen kala-nuudelikeitto voi Aasiassa olla myös aamiainen. Suomalaisittain Jjamppong valmistuu näppärästi esimerkiksi siiasta. Myös kasvispho voi toimia lämpimänä ruokana tai aamiaisena.

Tuhdimpaa vatsantäytettä brinnerille

Kananmuna rientää apuun, kun aamiainen on muuttunut kiireessä päivälliseksi. Munakkaan voi tehdä kädenkäänteessä ja ruokaisuutta lisäämään voi käyttää lähes mitä tahansa päivällisen raaka-aineita.

Perunamunakas

Esimerkiksi perunamunakas on erittäin maukas ja täyttävä ruoka myös päivällisaikaan. Jos munakas kuulostaa tylsältä, voi brinnerillään kokeilla pinaattishakshukaa tai tomaatti-mozzarellapizzaa. Mehevät aamiaismuffinit sopivat loistavasti syötäväksi brinner-aikaan. Mihin tahansa aikaan päivästä nälkä yllättääkin, täyttävä proteiinipuuro on varma valinta. Erilaiset kulhot kuuluvat niin päivälliseen, kuin aamiaiseenkin. Lämpimät mustikkamuro-kulhot sopivat aamuhetkeen, samoin kuin päivälliselle. Kokeile hernefalafeleiden kanssa erilaisia kasviksia, tai helppoa arkiruokaa, kanakulhoa. Vihannessekoituksen kvinoa tuo ateriaan lisää proteiinia. Raikas kiivi-avokadosmoothiekulho taittaa nälän brinnerillä.

Pääasia on nauttia ja tulla kylläiseksi juuri siihen aikaan päivästä, kun sinun aikatauluusi parhaiten sopii!