Cold brew eli kylmäuutettu kahvi

Cold brew eli kylmäuutettu kahvi

Päivitetty 22.11.2017

Yhdysvalloista Suomeen rantautunut cold brew eli kylmäuutettu kahvi on tämän kesän viilein kahvitrendi. Pehmeän makuinen kylmä kahvijuoma on erinomainen viilentäjä kuumiin kesäpäiviin. Cold brew -kahvista syntyvät myös ihanat kahvidrinkit.

Kokeile kahvilassa tai kotona

Cold brew -kahvi valmistetaan uuttamalla kahvijauhetta kylmässä vedessä vähintään 10 tunnin ajan. Kylmäuutettua kahvia on tarjolla monissa kahviloissa, mutta voit valmistaa sitä myös itse.

Kokeile kylmäuutetun kahvin valmistamista kotona. Tarvitset vain pressopannun, kylmää vettä ja kahvia. Kahvin valmistaminen onnistuu myös ilman pressopannua (katso ohje alempaa).

Kylmiä juomia ja jääpaloja

Kylmäuutetusta kahvista valmistuvat kolme kesän herkullisinta kahvijuomaa. Maistuisiko kahvin kanssa makea jäätelö vai raikas minttu ja kookos? Kylmäuutetusta kahvista voit valmistaa myös jääpaloja, joiden avulla juoma pysyy varmasti kylmänä, eikä kahvijuoman maku laimene.

Cold brew eli kylmäuutettu kahvi

Mittaa kahvi pressopannuun. Kaada päälle kylmä vesi ja sekoita. Aseta pressopannun kansi paikoilleen ja paina mäntää muutama sentti alaspäin. Nosta kahvijuoma jääkaappiin uuttumaan vähintään 10 tunniksi, esimerkiksi yön yli. Kun kahvi on uuttunut, paina pressopannun mäntä kokonaan alas ja kylmäuutettu kahvi on valmis tarjottavaksi.

Voit valmistaa kylmäuutetun kahvin myös ilman pressopannua. Mittaa vesi ja kahvi sopivan kokoiseen astiaan. Peitä astia kelmulla tai kannella ja nosta jääkaappiin uuttumaan vähintään 10 tunniksi. Kun kahvi on uuttunut, suodata se kahvinkeittimen suodatinosan ja suodatinpaperin avulla.

Minttu-kookos cold brew

Revi muutama lehti tuoretta minttua lasin pohjalle. Mittaa päälle ruokokidesokeri ja kylmäuutettu kahvi. Sekoita juoma. Vaahdota kookosmaito ja lusikoi se juoman pinnalle.

Jäätelö cold brew

Vaahdota kerma. Tee jäätelöstä pallo ja laita se korkean juomalasin pohjalle. Kaada kylmäuutettu kahvi jäätelöpallon päälle. Koristele juoma kermavaahdolla ja kanelilla. Tarjoa heti.