Eväät töihin, kun käytössä ei ole jääkaappia eikä mikroa? Onnistuu!

Eväät töihin, kun käytössä ei ole jääkaappia eikä mikroa? Onnistuu!

Päivitetty 27.6.2019

Eväät töihin onnistuvat, vaikka sinulla ei olisikaan käytössäsi mikroa eikä jääkaappia. Poimi vinkkimme, ja nälkä pysyy loitolla!

1. Kylmäkalle auttaa

Hanki pieni kylmälaukku ja pari kylmäkallea. Ne pitävät ruoan viileänä muutaman tunnin ajan.

2. Luotettava varhaiskaali

Varhaiskaali sopii lehtisalaattia paremmin ruokaisan salaatin pohjaksi. Se ei pahastu odotuksesta, päinvastoin. Hanki muutama tiiviskantinen lasipurkki. Voit kasata purkkisalaatin lasitölkkiin hauskasti kerroksittain. Ruokaisan, hyvin nälkää pitävän salaatin saat, kun lisäät mukaan täysjyväpastaa tai suurimoita.

3. Yhden sijaan monta

Onko evässalaattisi usein mössöä? Hyvä kikka on pakata paljon nestettä sisältävät vihannekset, kuten salaatti, tomaatti tai kurkku erillisiin purkkeihin yhden purkin sijaan. Näin vältyt nuutuneelta salaatilta. Kun on aika syödä, yhdistä aineet ja nauti.

4. Silkkaa proteiinia

Suolaiset juustot, kuten feta ja halloumi, kestävät hyvin odottelua. Purkkitonnikala on hyvä proteiininlähde ja kätevä ottaa mukaan. Myös keitetyt kananmunat säilyvät pari tuntia ilman jääkaappiakin.

5. Suosi ruista

Voileivät ovat klassista eväsruokaa, joka säilyy lounasaikaan asti ilman jääkaappisäilytystä. Ruisleipä tai muu tiivis leipä ei vety yhtä helposti kuin huokoisempi leipä. Vältä majoneesia ja muita herkästi pilaantuvia maitotuotteita. Kalkkunaleike, kinkku- ja meetwurstileikkeleet sisältävät sen verran suolaa, että ne säilyvät.

6. Kätevät tortillat

Myös kasvistortillat ovat käteviä mukaan otettavia lounaita. Mausta täytteet hyvin ja täytä tortillat aamulla. Voit pakata ainekset myös erillisinä ja täyttää tortillat vasta juuri ennen lounasta.

evaat toihin ilman jaakaappia kuvitus2 1440x550 Kuva: Kasvistortillat

7. Puurolla pötkii pitkälle

Tee edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi kuitupitoinen smoothie tai tuorepuuro. Laita tuorepuuroon käyttämäsi hiutaleet ja chiansiemenet jo edeltävänä iltana turpoamaan jääkaappiin. Pakkaa sitten turvonneet hiutaleet ja siemenet sekä lisäksi pähkinöitä ja marjoja mukaan töihin. Kun käytät nesteenä vettä, mehua tai kasvimaitoa, puuro säilyy hyvin.

evaat toihin ilman jaakaappia kuvitus1 1440x550 Kuva: Mango-kookostuorepuuro

8. Proteiinit näppärästi

Proteiinijuomat, -vanukkaat, -rahkat ja -pirtelöt ovat käteviä proteiininlähteitä ja säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä.

9. Muista pähkinät

Pähkinät ja siemenet sisältävät paljon energiaa. Ripottele niitä salaattien ja tuorepuurojen päälle ja napsi sellaisenaan.

10. Ihana avokado

Kypsä avokado on loistava eväs, kun jääkaappia ei ole. Osta työpaikalle vaikka koko pussillinen ja syö sitä mukaa, kun avokadot kypsyvät. Avokadon pehmeää makua voit tuunata lorauttamalla pinnalle tilkan vaaleaa balsamiviinietikkaa.

evaat toihin ilman jaakaappia kuvitus3 1440x550 Kuva: Avokadoleipä

11. Maitokin säilyy

Iskukuumennettu maito säilyy huoneenlämmössä, samoin soija-, manteli- ja kauramaito. Osta pieniä purkkeja ja paketillinen mysliä ja syö tarpeen mukaan.

12. Hurmaavat hummukset

Hurauta kikherneistä hummus ja pilko rasiaan vihanneksia: porkkana- ja kurkkutikkuja, kukkakaalin nuppuja, retiisejä. Erimakuisia hummuksia – vaikkapa sitruunalla ja korianterilla, chilillä tai punajuurella maustettuja – voit ostaa kaupasta myös valmiina.

evaat toihin ilman jaakaappia kuvitus4 1440x550 Kuva: Porkkanahummus

..jos olet onnekas ja käytössäsi on sekä jääkaappi että mikro

1. Maailma on avoin

Voit ottaa lounaaksi melkein mitä tahansa. Pastaa, wokkeja, paistettua riisiä… Voit hyvin tehdä kerralla kahden päivän satsin ja lämmittää kerralla vain sen mitä tarvitset.

2. Annos keittoa

Keitot ovat erinomaista lounasruokaa. Tee kotona iso kattilallinen, annostele valmiiksi säilytysrasioihin ja pakasta. Niitä voit sitten napata mukaan lounaaksi useana päivänä.

3. Pakkaa lounaseväät valmiiksi

Jos olet aikeissa ottaa edellisen päivällisen tähteet seuraavan päivän evääksi, pakkaa ne heti säilytysrasiaan siivotessasi keittiötä. Eväät tulee helpommin otettua mukaan, kun ne on pakattu jo valmiiksi.

4. Kaverille kanssa

Sovi työkaverin kanssa työnjaosta – tehkää lounaseväät vuorotellen ja syökää lounas yhdessä! Se säästää molempien aikaa ja yhteinen lounas on aina kaksin verroin hauskempi nauttia.