Gluteenitonta pizza kotiuunissa

Gluteenitonta pizza kotiuunissa

Päivitetty 16.12.2021

Gluteeniton ruokavalio ei merkitse kieltäytymistä herkuista. Gluteenittomista jauhoista valmistuu oiva pizzapohja, joka sopii myös keliaakikoille!

Gluteenittomat jauhot pöllyämään!

Loihdi kotiisi aidon italialaispizzerian tuoksut ja tunnelma – ilman gluteenia! Myös keliakiaa sairastavat tai muista syistä gluteenia välttävät voivat nauttia pizzasta ja muista, perinteisesti vehnästä valmistettavista, herkuista. Gluteeniton pizzapohja syntyy käyttämällä Pirkka gluteenitonta jauhoseosta, joka sopii kaikkeen leivontaan ja ruoanvalmistukseen.

Täytevaihtoehdoissa vain taivas rajana

Gluteenia karttavien ei tarvitse tehdä kompromisseja myöskään pizzan täytteiden suhteen. Melkein kaikki suosituimmat täytteet ovat luontaisesti gluteenittomia. Valmista esimerkiksi herkullinen gluteeniton lehtikaalipizza tai kruunaa pizzapohja mielitäytteilläsi. Niin margherita, frutti di mare kuin americanakin syntyy helposti ilman gluteenia!

Mutkat suoriksi gluteenittomilla tuotteilla

Mikäli aika ei riitä pizzataikinan vaivaamiseen, syntyvät pizzojen pikkusisarukset, lämpimät leivät, helposti ja nopeasti mutkia oikoen. Sipaise gluteenittomalle palaleivälle tomaatti–basilikakastiketta ja lado päälle mielitäytteitäsi, kuten ilmakuivattua kinkkua, tuoreita kirsikkatomaatteja sekä puhvelinmaidosta valmistettua mozzarellajuustoa.