Gluteenitonta pizza kotiuunissa
Päivitetty 16.12.2021Gluteeniton ruokavalio ei merkitse kieltäytymistä herkuista. Gluteenittomista jauhoista valmistuu oiva pizzapohja, joka sopii myös keliaakikoille!
Gluteenittomat jauhot pöllyämään!
Loihdi kotiisi aidon italialaispizzerian tuoksut ja tunnelma – ilman gluteenia! Myös keliakiaa sairastavat tai muista syistä gluteenia välttävät voivat nauttia pizzasta ja muista, perinteisesti vehnästä valmistettavista, herkuista. Gluteeniton pizzapohja syntyy käyttämällä Pirkka gluteenitonta jauhoseosta, joka sopii kaikkeen leivontaan ja ruoanvalmistukseen.
Täytevaihtoehdoissa vain taivas rajana
Gluteenia karttavien ei tarvitse tehdä kompromisseja myöskään pizzan täytteiden suhteen. Melkein kaikki suosituimmat täytteet ovat luontaisesti gluteenittomia. Valmista esimerkiksi herkullinen gluteeniton lehtikaalipizza tai kruunaa pizzapohja mielitäytteilläsi. Niin margherita, frutti di mare kuin americanakin syntyy helposti ilman gluteenia!
Mutkat suoriksi gluteenittomilla tuotteilla
Mikäli aika ei riitä pizzataikinan vaivaamiseen, syntyvät pizzojen pikkusisarukset, lämpimät leivät, helposti ja nopeasti mutkia oikoen. Sipaise gluteenittomalle palaleivälle tomaatti–basilikakastiketta ja lado päälle mielitäytteitäsi, kuten ilmakuivattua kinkkua, tuoreita kirsikkatomaatteja sekä puhvelinmaidosta valmistettua mozzarellajuustoa.