Gluteenittomia unelmia

Gluteenittomia unelmia

Julkaistu 28.11.2017

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavalta ovat monet viljat sekä tavalliset jauhot pannassa. Gluteenittomuus ei kuitenkaan ole este hyvästä ruoasta ja herkuista nauttimiselle – päinvastoin! 

K-kaupoissa on myytävänä laaja valikoima gluteenittomia tuotteita. Lisäksi lähes kaiken voi valmistaa itse ilman gluteenia. Gluteeniton ruokavalio ei siis suinkaan ole este herkuttelulle. Myös seuraavat viisi, perinteisesti gluteenipitoista herkkua syntyvät täysin ilman gluteenia!

1. Nakerra näkkileipää

Nakerra näkkileipääRouskuvaa näkkileipää, päällä suosikkitäytteitä. Myöskään gluteenitonta ruokavaliota noudattavan ei tarvitse luopua iltateen pariksi täydellisesti sopivasta näkkäriherkusta. Helpot ja gluteenittomat siemennäkkärit syntyvät helposti kotikeittiössä. Vaihtoehtoisesti voit napata kauppareissulla ostoskoriin Pirkan gluteenitonta näkkileipää.

2. Suloiset suklaamuffinit

Suloiset suklaamuffinitMehevä suklaamuffini päällään kieltä kutkuttelevaa mascarponejuustoa. Herkkumuffinit sopivat aivan kaikille, myös gluteenia vältteleville. Mums! Leivo muffinit alusta alkaen itse tai osta valmiita gluteenittomia suklaamuffineita!

3. Lettutaivas

LettutaivasHersyviä lettukasoja, kermavaahtopilviä sekä yönsinisiä mustikoita: gluteeniton lettutaivas lautasellasi. Gluteenittomat letut syntyvät helposti kotikeittiössäsi!

4. Unelmaleivät poikineen

Unelmaleivät poikineenUnelmoitko reilusta voileivästä, antipastatarjottimelle sopivasta bruschettasta tai simppelistä kolmioleivästä? Kyllä, kaikkiin näihin löytyy sopiva gluteeniton vaihtoehto. Kokeile esimerkiksi herkullista Pirkan gluteenitonta karkeaa leipää.

5. Keksimuruja jätskikulhossa

Keksimuruja jätskikulhossaCookie-jäätelöhimoon löytyy gluteeniton ratkaisu: kauhaisu Pirkan suklaakermajäätelöä ja sekaan murusteltuja Pirkka gluteenittomia suklaacookieita. Herkutteluhetki on valmis!