Hasselbackan perunat vai jotain muuta?
Päivitetty 25.9.2023Klassiset hasselbackan perunat ovat tuttu juttu, mutta tiesitkö, että punajuurta, palsternakkaa, munakoisoa tai vaikka myskikurpitsaa voi valmistaa samalla tavalla?
Hasselbackan perunat ovat saaneet alkunsa Tukholman Djurgårdenissa 1950-luvun tietämillä, kun ravintola Hasselbackenin kokkiopiskelija Leif Elisson keksi valmistaa lähes pohjaan saakka viipaloituja perunoita uunissa. Herullisuuden salaisuus piilee ohuissa viilloissa, joihin maustettu voi imeytyy. Rapea kuori syntyy juustoraasteesta ja korppujauhoista, joihin voi käyttää hävikkileipää. Nykyään myös hasselbackan perunoista on monta erilaista variaatiota ja kyseisestä tekniikkaa voi hyödyntää perunan lisäksi myös muiden ruokien valmistuksessa. Alta löydät parhaat hasselbackan tekniikkaa hyödyntävät reseptit.