Helpot dipit ja tahnat
Dipit ja tahnat ovat helppoja ja nopeita valmistaa evääksi jo edellisenä päivänä. Valmiiksi rasioihin pakattuna ne ovat erinomaisia välipaloja ja eväitä työpaikalle, harrastukseen tai vaikkapa piknikille.
Dipit ja tahnat saavat lähes minkä tahansa ruoan maistumaan paremmalta. Kun valitset dipattavaksi eri värisiä kasviksia tulee puoli kiloa kasviksia nopeasti täyteen. Ne sopivat erinomaisesti myös illanistujaisten seurustelunaposteltaviksi.
Välimeren ruokakulttuurin helmet – tsatsiki, hummus, tapenade ja munakoisotahna – ovat herkullista tarjottavaa leivän ja näkkärin kera. Näiden kasvisdippien lisäksi voit tehdä myös kala- tai lihatahnan.
Edellisen päivän valmistelut
- Kaikki tahnat ja dipit voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Näin maut myös ehtivät tasaantua hyvin ennen tarjoilua.
- Laita tahnat kannellisiin rasioihin, jolloin ne on helppo pakata kassiin mukaan evääksi.
Tahnojen ja dippien lisänä maistuvat
- Patonki tai foccaccia, Pirkka Luomu ruisnapit, Pirkka juureslastut
- Aurinkokuivatut tomaatit, säilötyt artisokan sydämet, marinoidut valkosipulinkynnet
- Mausteiset lihapullat tai paahtopaistiviipaleet, grillattu broileri
- Kasvikset valmiina suupaloina: kurkku, porkkana, lehtiselleri, paprika, kukkakaali ja kirsikkatomaatit